4 Mart 2019 Pazartesi

Yunanistan’daki Türkiyeli mülteciler için Londra’da koştular

Yunanistan’daki mültecilere yardım etmek için bir araya gelen 12 kişilik genç aktivist grup bir dizi etkinlik başlattı. İngiltere’nin başkenti Londra’da bir buluşan gençlerin amacı hedefledikleri 3 bin paund’u bir araya getirmek ve Mart ayının sonunda Atina ve Selanik’te ihtiyacı olanlara ulaştırmak.

Genç aktivistler adına Kronos‘a konuşan doktora öğrencisi Aslı Uzun (22), “İlkokulun son sınıfından itibaren İngiltere’de yaşıyorum. Demokratik bir ülkede yaşarken kendi vatanımızla yaşanan haksızlıklar ve insan hakları ihlalleri için bir şeyler yapmak istedik. Bizim Türkiye’de yaşanan ayrımcılığa ve hukuksuzluğa karşı insani bir duruşumuz olmalıydı. Fakat sadece söylemde kalmak istemedik. Onların çektiği sıkıntılara küçük de olsa bir katkıda bulunmak istedik” diyor.

Yunanistan’daki mülteciler için harekete geçen genç aktivistlerin grubunda 8’i Türk 12 kişilik çekirdek bir kadro var. 18 ile 15 yaş arasında Birleşik Krallık’ta okuyan öğrenciler arasında Pakistanlı da var, Bangladeşli de… Fakat yardım kampanyasına katılanlar arasında Aslı Uzun’un lise sıralarından İngiliz arkadaşları da yer alıyor.

Geçtiğimiz aylarda Belçika’dan Almanya’ya yapılan yürüyüşten etkilenen gençlerin sözcüsü Uzun, “Biz biraz daha farklı bir şey yapmak istedik. Sosyal medya üzerinden kampanya yaparken hafta sonu Epping Forest’ta 10 kilometrelik bir parkuru koştuk. Türkçe ve İngilizce yaptığımız kampanyaya başlarken sadece 260 paund vardı hesapta, mini maraton sonunda bu rakam 1000 paund’a çıktı. Halen 1600 paund olsa da hedefimiz artık 3 bin paund” diyor.

Aralarında Türkiye’de üniversiteyi kazanmış ve 15 Temmuz sonrasında devam etme imkanı olmayan hukuk öğrencisi bir arkadaşlarının da olduğunu söyleyen Uzun, “Belki bu paranın miktarı çok fazla değil ama bir farkındalık oluşturmak istiyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder