3 Mart 2019 Pazar

HDP, Batı illerinde 9 adayını geri çekiyor

Daha önce birçok büyükşehirde aday çıkarmama kararı veren HDP Muğla, Manisa ve Denizli’de birçok adayını geri çekecek.

BOLD-Yerel seçimlere kısa bir süre kala HDP’den yeni bir hamle daha geldi. HDP 3 ilde çok sayıda adayını geri çekme kararı aldı. HDP’den konuya dair yapılan açıklamada, AKP-MHP bloğunu ülkenin doğusunda da batısında da olabildiğince geriletilmesi politikası gereği bu kararın alındığı belirtildi.

HDP 9 ADAYINI GERİ ÇEKME KARARI ALDI

Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkan adayı dahil olmak üzere Marmaris, Bodrum, Menteşe ve Ula İlçelerinde adaylar geri çekiliyor. Manisa’da ise Alaşehir, Soma ve Saruhanlı İlçelerinde gösterilen Belediye Başkan adayları geri çekiliyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ise devam ediyor. Denizli’de ise Pamukkale İlçe Belediye başkan adayı geri çekiliyor.

MECLİSLERDE SÖZ SAHİBİ OLMALIYIZ

Bu arada HDP Çankaya Belediye Başkan Adayı ve Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, denetimsiz bir yerel yönetimin olamayacağını vurguladı. Kerestecioğlu, “Baktığımız zaman eğer biz belediye meclislerinde yoksak, belediye meclislerinde söz sahibi değilsek o zaman her yerin şantiyelerle dolduğu, ranta, imara açık ve sadece yüksek binalar dışında bir şey görmediğimiz, ulaşımın pahalı olduğu bir Ankara’yı yaşamaya mahkumuz demektir” dedi.

6.5 MİLYON OYU YOK SAYARAK SİYASET YAPILMAZ

İktidarın kaybetmesi için herkesin oy kullanmak zorunda olduğunu ifade eden Filiz kerestecioğlu, iktidarın siyaset dilini ‘kirli siyaset dili’ olarak nitelendirdi. Kerestecioğlu şunları söyledi: “Herkesi terörize ederek, HDP’lilere bu ülkede yer yok diyerek 6 buçuk milyon oyu, 12 milyon insanı yok sayarak siyaset yapılmaz. Bu siyaset kirli bir siyasettir. Bu kirli siyasete son vererek demokratik bir siyaset için mücadele ediyoruz.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder