4 Mart 2019 Pazartesi

HDP: “Bu ülkenin vatandaşını kovmak haddinde değil”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, HDP’lilere yönelik “Sizin bu ülkede yeriniz yok” ifadelerine tepki yağdı.

BOLD-HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Erdoğan dün bir kez daha, ‘HDP’lilerin bu ülkede yeri yok, yallah Kürdistan’a’ demiş. 6 milyon insan HDP’ye oy veriyor. HDP TBMM’nin 3. büyük partisi. Sizin bir Cumhurbaşkanı olarak bu ülkenin vatandaşlarını bu ülkeden kovmaya hakkınız da haddiniz de yok” dedi.

BİZE SALDIRMAKTAN GERİ DURMUYOR

Buldan, “Bize saldırmaktan, bizleri bu mücadeleden geri adım attırmaya çalışmaktan, demokratik siyaset alanında siyaset yapan arkadaşlarımızı rehin almaktan geri durmuyorlar. Bugün binlerce arkadaşımız cezaevlerinde rehin. Selahattin Demirtaş’ın da, Figen Yüksedağ’ın da, Sebahat Tuncel’in de, Selma Irmak’ın da siyasetinden korkuyorlar. Onlar bizi tutukladıkça, biz daha çok büyüyor, daha çok kenetleniyoruz” ifadelerini kullandı.

KİMİ KİMİN YERİNDEN KOVUYORSUN

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise şunları söyledi: “Bizim oylarımızın haram olduğunu söylüyorlar. Ayrımcılık o hale geldi ki oyları bile haram ve helal oy diye ayırıyorlar. Hiç utanmıyorlar yüzleri de kızarmıyor. Kaybedeceklerini anladılar her gün HDP’ye saldırmaya devam ediyorlar. Artık bize diyor ki ‘ülkeyi terk edin’ diyebiliyorlar. Burası bizim ülkemiz, sen kimi kimin yerinden kovuyorsun? Biz buradayız, oylarımız da sonuna kadar helaldir.”

HALKIN YÜZDE 60’INA AYRIMCILIK YAPIYOR

Cumhurbaşkanının ayrımcılık yaptığına işaret eden Temelli, “Halkın yüzde 60’ını karşısına almış. Halkın yüzde 60’ına ayrımcılık uyguluyor. Bu ülkenin cumhurbaşkanı kendi partisinde bile huzur bırakmamış. Soruyorum size bir cumhurbaşkanınız var mı? Yok. Çünkü sizi yok sayıyor. Çünkü bir ülkenin cumhurbaşkanı halkları buluşturan, ortaklaştıran, kapsayan bir cumhurbaşkanı olur. O diktatör olmaz, o halkı ayrıştıran bölüştüren olmaz. Duygusal kırılmalar yaratan bir cumhurbaşkanı olmaz. Cumhurbaşkanı herkesi kucaklar” dedi.

12 MİLYON İNSANI YOK SAYARAK SİYASET YAPILMAZ

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ise, iktidarın siyaset dilini ‘kirli siyaset dili’ olarak nitelendirdi. Kerestecioğlu, “Herkesi terörize ederek, HDP’lilere bu ülkede yer yok diyerek 6 buçuk milyon oyu, 12 milyon insanı yok sayarak siyaset yapılmaz. Bu siyaset kirli bir siyasettir. Bu kirli siyasete son vererek demokratik bir siyaset için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

SADECE HDP’LİLERİ DEĞİL TÜM KÜRTLERİ RAHATSIZ EDİYOR

Karar yazazarı Hakan Albayrak da, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sözlerine tepki gösterdi. “Bir zamanlar Komünistler Moskova’ya!, Şeriatçılar Suudi Arabistan’a! denirdi. Bu gibi söylemlerden uzak durulması gerekir. CHP’li, AK Partili, Saadet Partili bir Kürt de özel sohbetlerde -bölücülük yapmayı aklının ucundan bile geçirmeden- ‘Bizim Kürdistan’da…’ diye konuşabiliyor. Kürdistan isminin ‘tu kaka’ gibi zikredilmesi Türkiye Kürtleri arasında da rahatsızlık ve kırgınlık doğuruyor olsa gerek; sadece HDP tabanında değil, her cenahtan Kürtler arasında.” diye yazdı.

20 MİLYON KÜRDE KAPI GÖSTERİYOR

Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Başkanı Sinan Çiftyürek, “Kime deniyor? 6 milyon oy almış ve aileleriyle birlikte 15-20 milyon halkı temsil eden HDP üzerinden milyonlarca Kürde kapı gösteriliyor! Kim gösteriyor? ‘80 milyon insanın cumhurbaşkanıyım’ diye yemin etmiş Erdoğan!” ifadelerini kullandı.

Çiftyürek, Erdoğan’ın 16.11.2013’de Mesut Barzani, Şivan Perwer ile toplu açılış törenlerinde ‘Kürdistan’ dediğini hatırlattı. 19.11.2013’te AKP Meclis Grup toplantısında eleştirilere yanıt konuşmasında; “Kürt kelimesini o (yani ilk Meclis) Meclis’te görecekler. Gürcü, Laz, Arap, Boşnak kelimelerini o zabıtlarını görecekler, Kürdistan kelimesini, o Meclis zabıtlarında görecekler dedi” şeklinde konuştu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder