4 Mart 2019 Pazartesi

İl Seçim Müdürü AKP mitinginde!

Rize’de geçtiğimiz gün düzenlenen Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) mitingine, Rize İl Seçim Müdürü Mehmet Akif Alın’ın da katılması tepki çekti.

TFF Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Baltacı’nın Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın belirlediği takvim dahilinde istifa etmeden AKP’den Çayeli Belediyesi başkan adayı olduğu iddiaları ve bunu gösterir belgelerden sonra Rize’de bir skandal daha yaşandı.

ERDOĞAN’IN MİTİNGİNE KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin talebini reddeden Rize İl Seçim Kurulu’nun da üyesi olan Rize İl Seçim Müdürü Mehmet Akif Alın, AKP Rize İl Örgütü tarafından düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuştuğu mitinge katıldı.

İBRAHİM KALIN İLE FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Rize İl Seçim Müdürü Mehmet Akif Alın, miting alanında, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AKP’lilerle çektirdiği fotoğrafları paylaştı. Alın’ın görevi gereği herhangi bir siyasi parti etkinliğine katılması etik görülmüyor. Olayı skandal olarak değerlendiren CHP ve İyi Partililer il seçim kurulunun bundan sonra alınacak karar ve uygulamalarının şaibeli olacağını vurguladı.

DEVLETİN MEMURU AKP TOPLANTISINA KATILMIŞTI

Daha önce de Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Malatya İl Başkanlığı’nda düzenlenen halk gününde benzer bir skandal yaşanmıştı. AKP eski Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkçi vatandaşın taleplerini dinlerken, İŞKUR Malatya İl Müdürlüğü’nde görevli şef Veysel Derindağ da o talepleri yazdı. Cumhuriyet Halk Partisi olayı meclis gündemine taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, devlet memurunun mesai saatleri içinde AKP İl Binası’na gidip, milletvekilinin yanında, onun yönlendirdiği kişilerin notlarını almasını tarif etmek için skandal kelimesinin bile yetersiz olduğunu kaydetmişti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder