4 Mart 2019 Pazartesi

Kızılordu Korosu’ndan Ücretsiz Konser

Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu, 2019 Türkiye – Rusya Kültür Turizm Yılı etkinlikleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin konuğu olarak İstanbullularla buluşacak.

İKİ KONSER VERECEKLER
Kızılordu Korosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Anadolu ve Avrupa yakasında katılımın ücretsiz olduğu iki konser verecek. Konserler 9 Mart Cumartesi saat 16.00’da Büyükçekmece’de Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda ve 11 Mart Pazartesi saat 20.00’de Ataşehir Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleşecek. Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve İstanbulluların buluşması 2019 Türkiye Rusya Kültür Turizm Yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek.

TÜRKÇE ESERLER DE OLACAK
Konserlerde, Sovyet tarihinin en ünlü bestelerinden ‘Büyük Anayurt Savaşı’ marşları olan Svyaşennaya Voyna ve Nesokruşimaya Legendarnaya’dan; Katyuşa ve Kalinka’ya pek çok eser seslendirilecek. Koronun repertuvarında her zamanki gibi Türkçe eserler de bulunuyor. Koro ile okunacak İstiklal Marşı’nın ardından solistler ‘Sevdan Olmasa’ ve ‘Çanakkale Türküsü’nü seslendirecek.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder