6 Mart 2019 Çarşamba

Madrid’e kâbus çöktü

Real Madrid, Lig ve Kupa’da Barcelona’ya, Şampiyonlar Ligi’nde ise Ajax’a boyun eğdi. İspanyol ekibi tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında, Real Madrid deplasmanda elde ettiği 2-1’lik avantajı kullanamadı. Ajax’a Santiago Bernabeu’da 4-1 mağlup olarak kupaya veda etti. Mor-Menekşeler kendi tarihinde görülmemiş kabus gibi bir hafta yaşadı. Son darbeyi Ajax’tan yedi.

Mücadelede Ajax, Hakim Ziyech ve David Neves’in attığı gollerle 2-0 öne geçti. Dusan Tadic’in durumu 3-0’a getirmesi işleri zorlaştırdı. Marco Asensio skoru 3-1 yapsa da Ajax’tan Lasse Schöne son sözü 4. golü atarak söyledi.

SON ÜÇ KUPANIN SAHİBİ

Şampiyonlar Ligi’nde üst üste son üç kupanın sahibi olan Real Madrid bu sefer çeyrek finali göremedi. Son 5 sezonda 4 defa kupanın sahibi olan Mor-Menekşeler ilk maçta elde ettiği 2-1’lik skor avantajını da kullanamadı.

İspanya’da La Liga ve Copa Del Rey’de de beklentileri karşılayamayan Real Madrid, son umudu olan Şampiyonlar Ligi’ne de acı bir şekilde veda etti.

1994-95’TEN BUYANA BİR İLK

Real Madrid deplasmanda kazanıp evinde yenilerek elendiği maç 1994-95’ten bu yana bir ilk oldu. UEFA Kupası’nda Odense Boldklub deplasmanında ilk maçı kazanıp kendi evinde turnuvaya veda eden Real Madrid, tarihinde bunu ikinci defa Ajax karşısında yaşadı.

İlk maçı deplasmanda 2-1 kazanıp evinde 4-1 mağlup olan Real, Avrupa’ya veda etti. Real Madrid, ayrıca, tarihinde üçüncü kez ve 2004’ten bu yana ilk kez, kendi evinde üst üste dört resmi maçtan yenilgiyle ayrıldı.

CARVAJAL: BÖYLE RAHATSIZ HİSSETMEMİŞTİM

Real Madrid’in tecrübeli oyuncusu Dani Carvajal 4-1 gibi ağır bir skorla kaybettikleri müsabakanın ardından Movistar Plus’a konuştu.

Carvajal, “Daha önce hiç böyle rahatsız hissetmemiştim. Nasıl açıklayacağımı bilemiyorum.” ifadelerini kullanarak şunları söyledi: “Barcelona’ya karşı üst üste iki mağlubiyetten sonra dönebilmek zor iş. Ajax maçına büyük bir kazanma arzusuyla çıktık ama 2-0 geriye düştük.

İkinci yarının başında iyiydik ama 3-0 bizi bitirdi. Bizim çağımızın sona erdiğini düşünmüyorum, genç oyunculara sahibiz. Ama gerçeklerle yüzleşmemiz lazım. B*ktan bir sezon geçirdik.”

RAMOS’UN KURNAZLIĞI TUTMADI

Takım kaptanı Sergio Ramos’un ilk maçta 2-1 üstün olmanın verdiği rahatlıkla karşılaşmanın son bölümünde bilerek sarı kart görmüştü. Ramos cezalı duruma düşmüş ancak etik tartışmaları bitmemişti. UEFA bilerek kart gördüğü için Ramos’a 2 maç ceza vermişti.

Ajax’ın turu geçmesi için maçı 2-0 kazanması gerekiyordu. Böyle bir duruma ihtimal vermeyen Ramos, rakibine bilerek yaptığı hareket sonrası 89’da sarı kart görüp rövanşta cezalı durama düştü. Ancak evdeki hesap tutmadı. Ajax 4-1’le turu geçerken Ramos tribünde oynamamanın pişmanlığını yaşadı.

BARCELONA DA REAL’İ SOLLADI

Şampiyonlar Ligi’nde büyük şok yaşayan Real Madrid, geçen haftada da ezeli rakibi Barcelona’dan ağır darbe yedi. Barcelona 87 yıl aradan sonra El Clasico’da galibiyet sayısında 96-95 öne geçti.

Böylelikle Real Madrid’in 87 yıllık üstünlüğü de sona erdi. Ayrıca Barcelona bu galibiyetle Real Madrid’i üst üste 4 defa yenme başarısını gösteren ilk takım oldu.

RONALDO VE ZİDANE’NIN YERİ DOLMADI

Şampiyonlar Ligi’nde üst üste üç defa kupayı kaldırma başarısı gösteren Zinedine Zidan ile geçen sezon sonu yollarını ayıran Real Madrid sonrasında dikiş tutturamadı. Julen Lopetegui’yi İspanya Milli Takımının başından kopararak göreve başlatan Mor-Menekşeler bir yıl olmadan teknik adamı değiştirdi. Son olarak takım, eski futbolcu Santiago Solari’ye kaldı.

Real Madrid’in en önemli silahı kabul edilen Cristiano Ronaldo’nun Juventus’a transfer olması takımın dengesini de bozdu. Ronaldo sonrası gol yollarında sıkıntı çekti. Saha içinde oyunu toparlayan kimse kalmadı. Ronaldo, Juventus’la başarılı maçlara imza atarken Real ise şimdi Ronaldo’nun yokluğuna ağlıyor.

Barcelona 87 yıllık Madrid duvarını Rakitic ile geçti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder