5 Mart 2019 Salı

Otomotiv dünyasının kalbi Cenevre’de atıyor

Avrupa’nın ve dünyanın önde gelen otomotiv fuarlarından, Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı, bu yıl kapılarını 89’ncu kez açtı. Fuarda dev markalar, yepyeni modelleriyle gövde gösterisi yapıyor. Öne çıkan araçlarsa konsept ve spor modellerdi.

BOLD – Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı bu yıl kapılarını 89’ncu kez açtı. Paris ve Frankfurtla birlikte Avrupa’daki üç organizasyondan bir olan Cenevre daha çok konsept ve spor otomobil modelleriyle adından söz ettiriyor.

Sahip olduğu bir otomobil markası olmamasından dolayı, küresel üreticilerin hepsinin eşit koşullarda yarıştığı Cenevre, bu yönüyle diğer otomobil fuarlarından ayrılıyor.

Öyle ki, Avrupa’nın farklı ülkelerinde, ABD’de, Japonya’da ve hatta Çin’de düzenlenen otomobil etkinlikleri ev sahibi markaların şovuna dönüşürken, misafir üreticilerin ise gölgede kalmaları ile öne çıkıyor. Cenevre’de böyle bir durum söz konusu olmuyor.

Cenevre’deki fuarda, Avrupa’da yılın otomobili de belli oldu. İngiliz üretici Jaguar’ın ilk elektrikli modeli I-Pace, 23 ülkeden 60 otomobil gazetecisinin değerlendirmesi sonucunda Avrupa’da Yılın Otomobili (Car of The Year) seçildi.

TÜRKİYE’DE DE GÖREBİLECEĞİMİZ MODELLER TANITILDI

Fuarda bu yıl öne çıkan binek otomobillerden biri Renault’un “yeni Clio” modeliydi. Modelin tanıtımı, üretim yeri olan Bursa Oyak-Renault fabrikası ile Cenevre’de aynı anda gerçekleştirildi.

Yine aynı segmentte yer alan bir başka Fransız Peugeot 208 de, fuarın iddialı modelleri arasında yerini aldı.

B-SUV denilen, B segmenti SUV modellerde ise Alman Volkswagen T-Roc öne çıktı. Yine bu segmentte yer alan Skoda’da Kamiq modeli de dikkat çeken araçlar arasında yer aldı.
Kamiq’in CNG teknolojili motora sahip olan modeli de bu yıl adından çok söz ettirecek.

Toyota ise dünyanın en çok satan otomobili Corolla’nın en yeni versiyonunu ve diğer yeni versiyonlarını standında sergiledi.

Fiat ise Tipo adıyla tüm Avrupa’ya sattığı Egea modelini Sport adında yeni donanımlı versiyonunu tanıttı.

FCA grup bünyesinde yer alan Jeep ise ilk hibirt modeli olan Renegade’i Cenevr’de sergiledi.

ELEKTRİKLİ MODELLER FUARIN GÖZDESİ

Otomotiv endüstrisindeki dönüşüm hızlı bir biçimde ilerlerken bu durumun en açık şekilde gözüktüğü yer fuarlar oluyor.

Fuarda her markada elektrikle ilişkilendirilmiş bir otomobil yer alıyor.

Audi’nin standında ise son günlerin popüler teknolojisi olan elektrik motorlu modeller ziyaretçileri karşıladı. E-tron en dikkat çeken modeldi. Buna ek olarak Alman üretici Q4 e-tron modelini ve e-tron GT Konsept modelini de sergiledi.

BMW iVision konsept modelini ve iX3 elektrikli modelini sergilerken, Mercedes-Benz EQV modelini görücüye çıkarttı.

Cenevre Otomobil Fuarı, 17 mart tarihine kadar ziyarete açık olacak.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder