6 Mart 2019 Çarşamba

Süleyman Soylu bu kez HDP eş genel başkanlarını hedef gösterdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP’nin eş başkanlarını seçim meydanından hedef gösterdi: “Pervin Buldan denilen kadının dili zehirli, komünist sakallı başkanı da meymenetsiz.”

Soylu’ya HDP’den tepki geldi. HDP’den yapılan açıklamada “İçişleri Bakanı sıfatıyla bir AKP militanı ve söylem tetikçisi olarak çalışan kişi, siyaset adabını da insani edebi de uzun süredir bir kenara bırakmıştır” denildi.

İZMİR’DEN HDP’Yİ HEDEF GÖSTERDİ

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaştıktça anketlerde oy kaybı yaşadığı gündeme yansıyan AKP hükümeti, muhalefete yüklenme ve hedef gösterme suretiyle oy devşirme çalışmalarına devam ediyor. AKP’nin Belediye Başkanı adayı olarak Nihat Zeybekci’nin aday olduğu İzmir’de, seçim mitingi yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP’yi ve eş başkanlarını hedef gösterdi.

PERVİN BULDAN DENİLEN O KADIN

Konuşmasında HDP’ye ve yönetimine yönelik hakaret içerikli söylemlerde bulunan Soylu, şunları söyledi: “Pervin Buldan denilen o kadın yumuşak gözükür ama zehirli dili ile beraber, ‘bu seçimde 40 yıllık mücadelemizi taçlandırmak için sandığa gideceğiz’ diyor. 40 yıl önce PKK kuruldu.”

MEYMENETSİZ KOMİNİST SAKALLI

Soylu, “Suratında meymenet olmayan HDP Eş Başkanı komünist sakallı adamı tanıyor musunuz? Dedi ki ‘Kürdistan’da biz kazanacağız diyor. ‘İstanbul, Ankara, İzmir, ‘Adana’da AKP’ye MHP’ye kaybettireceğiz’ dedi. ‘Verilen oylar Cizre’ye, Silopi’ye güç katacak’ dedi” ifadelerini kullandı.

İZMİR’E PKK’YI BULAŞTIRMAYIN

Soylu şunları dile getirdi: “Biz yüzümüze maske taktık burada PKK ile, batıda CHP, Saadet, İyi Parti ile mücadeledeyiz diyor yani. Ben lafı karnında taşıyan adam değilim. Katoda, Gabar’da, Cudi’de, Tendürek’te, Ağrı’da, Kars’ta, Tunceli’de o evlatlarımız niye mücadele ediyor; ezanın, bayrağın, namusun muhafazası için. Herkes o zaman HDP PKK desteklediği CHP’ye, İYİ Parti’ye oy versin. İzmir Büyükşehir ve Tire’yi de PKK’yı bulaştırmayın. Bu kadar açık ve net. Topu Erdoğan’ın eline verin de Kılıçdaroğlu’nun kalesine topu çaksın. Gol delisi yapalım onları.”

ONLAR SİYASİ PARTİ DEĞİL TERÖRÜN SİYASİ KOLU

Soylu, çok sert konuştuğu için kendisine kızıldığını belirterek, “Ne diyeceğim yani lafı boğazımızda mı düğümleyeceğiz? İzmir’de karşımızda olan cenahın en önemli unsurlarından biri ‘sırtımız PKK’ya PYD’ye, YPG’ye dayadım’ diyor. Sana dört duvar verdik ister o duvara, ister o duvara daya. Yanlış mı söyledim? Kaseti tekrar başa sardırmak istiyorlar. Onlara milletvekili demiyorum. Onlar terörün vekilidir. Vallahi de billahi de umrumda değil. Onlar siyasi parti değil terör örgütünün siyasi koludur” dedi.

1 DAKİKADA ALDIRDIK

HDP binasına baskın düzenlenmesini ve içeridekilerin gözaltına alınmasına ilişkin de konuşan Soylu, “Ne olacak? 15 tane ilde yürüyüş yapacaklarmış. ‘Yürütürsek adam değiliz lan’ dedim. Geçen gün HDP binasında oturup açlık grevi eylemi yapacaklarmış. Bir dakikada aldırdık. Öyle bir şey yok artık” ifadelerini kullandı.

KARA BİR LEKE OLACAK

Soylu’nun sözlerinin kınandığı, HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan ‘Adap ve edep’ başlıklı açıklamada şunlar dile getirildi: “Küfürbazlığı ve kadına hakareti bir erdem sanan bu kişinin dili ve üslubudur esas zehirli olan. Kaybetme korkusu ile akıl ve izan melekelerini yitirmiş olan bu kişi tarihe kara bir leke olarak kaydedilecektir. Tarihimiz, bu tür davranışlarla kendisini padişahın yerine hazırlayan örneklerle doludur. Kendi iç kavgasını ve koltuk mücadelesini sürdürmek, başarısızlığını örtmek için kullanılan bu üslup Türkiye toplumunun asla hak etmediği bir düzeydedir.”

HDP SEÇMENLERİ KAYDEDİYOR

Açıklamada “Demokrasi kültüründen zerre kadar nasibini almamış olan bu kişi, toplumda gerginlik yaratarak, söylem kışkırtıcılığı yaparak insanları birbirine düşürme ve düşman etme gayretindedir. Akıl ve vicdan sahibi her yurttaşımızın bu kişinin yapmak istediklerini anladığını biliyoruz. HDP seçmenleri ve Kürt halkı başta olmak üzere tüm halklarımız bu hakaretleri birer birer unutmamak üzere hafızalarına kaydetmektedirler. Hakaret ve küfürlerin cevabı önce 31 Mart’ta sandıklarda verilecektir.” denildi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder