22 Eylül 2020 Salı

Balıkesir ve Van’da askerlere operasyon: 43 gözaltı

Örgüt iltisakı iddiasıyla Balıkesir merkezli 21 ili kapsayan operasyonda aralarında 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen ve 17 astsubay bulunan 19’u muvazzaf, 5’i Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilmiş 24 asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

BOLD – Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde 15 Temmuz sonrası hız kazanan örgüt iltisakı iddialı operasyonlara yenisi eklendi. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında 24 asker için gözaltı kararı alındı.

21 ŞEHİRDE 44 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi de 19’u muvazzaf, 5’i TSK ile ilişiği kesilmiş 24 şüpheliye yönelik 21 ilde 44 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Muvazzaflardan birinin yüzbaşı, birinin üsteğmen, 17’sinin astsubay olduğu bildirildi.

19 KİŞİLİK LİSTEDEN 17 GÖZALTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada ise 3 muvazzaf subay, 6 astsubay, 4 uzman çavuş, KHK ile görevinden ihraç edilen 1 subay, 1 emekli subay, görevden uzaklaştırılan 2 astsubay, sözleşmesi feshedilen 1 uzman çavuş ve askeri öğrencilikten atılan 1 kişinin yakalanması için operasyon düzenlendi. Zanlılardan 17 kişi gözaltına alındı.

Helikopterden atılan Osman Şiban’ı ifadesi alınmadan zorla askeri hastaneye götürdüler

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder