21 Eylül 2020 Pazartesi

İçişleri’nden Cübbeli’nin ‘silahlanan dernekler’ sözlerine açıklama

Cübbeli Ahmet’in ‘silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım’ açıklaması sonrası İçişleri Bakanlığı’nın tahkikat başlattığı bildirildi. Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “İdari ve adli süreçler işletilecektir” ifadelerini kullandı.

BOLD – Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet’ diye tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, 2 bin selefi derneğin silahlandığını iddia edip “İç savaşa hazırlanıyorlar. Özellikle Batman, Adıyaman taraflarında çok selefi akım var. Bu silahlanmayı durdurun. Yarın bu işin önünü alamayız” diye konuşmuştu.

KAYITSIZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR

Gündemin üst sıralarına yerleşen sözlerle ilgili İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, şahsi Twitter hesabından açıklama yaptı. Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

1) Bakanlığımızca, bugüne kadar selefi derneklerle ilgili denetimlerde birçok dernek kapatılmış, birçoğuna para cezası uygulanmıştır. İç Güvenlik Stratejileri Başkanlığı’nca konunun önemine binaen 1,5 yıllık kapsamlı çalışma gerçekleştirilmiştir. 2) Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı da kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Md.lüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır. 3) Mesele aynı hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler işletilecektir.”

Cübbeli Ahmet’ten savcılara: silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder