8 Mart 2021 Pazartesi

Beşşar ve Esma Esad çiftinin koronavirüs testi pozitif çıktı

Suriye resmi haber ajansı SANA, Devlet Başkanı Beşar Esad ve eşi Esma Esad’ın yeni tip koronavirüs test sonuçlarının pozitif çıktığını açıkladı.

BOLD – Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad (56) ve eşi Esma Esad (45) koronavirüse yakalandı. Esad çiftinin son yaptırdıkları yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonuçları pozitif çıktı.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın geçtiği son dakika haberine göre, Esad ve eşinin sağlık durumunun iyi olduğu, 2-3 hafta süreyle evde karantina altında kalacakları belirtildi.

Suriye’nin resmi verilerine göre,  Suriye’de yaklaşık 16 bin kişi koronavirüse yakalandı.  Ülkede bin 63 kişi hayatını kaybetti. Bu rakamlara muhaliflerin ve diğer silahlı grupların kontrolündeki bölgeler dahil değil.

Suriye’de Kovid-19’a karşı yürütülen aşı çalışmalarına ilişkin bir veri ise bulunmuyor. Çiftin koronavirüs aşısı olup olmadıkları da bilinmiyor.

Esma Esad’ın 8 Ağustos 2018 tarihinde erken aşama göğüs kanseri tedavisi görmeye başladığı açıklanmış, 4 Ağustos 2019’da ise hastalığı tamamen atlattığı duyurulmuştu.

VIP koronavirüs aşısı istifa getirdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder