8 Mart 2021 Pazartesi

Müyesser Yıldız’a casusluktan 3 yıl 7 ay 10 gün hapis cezası

Casusluk iddiasıyla yargılanan gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in davasında karar açıklandı. Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi, astsubay Erdal Baran’a yasak bilgileri temin ederek açıklamak iddiasıyla 7,5 yıl, Müyesser Yıldız’a aynı suçlardan toplam 3 yıl 7 ay 10 gün, İsmail Dükel’e ise yasak bilgiyi açıklamak suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi.

BOLD – Gazeteciler Müyesser Yıldız, İsmail Dükel ve astsubay Erdal Baran hakkında Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin ve ifşa’ iddiasıyla görülen davada karar açıklandı.

Duruşmada sanıklara son sözleri soruldu. Müyesser Yıldız, “Son söz kalmadı, hukuken söylenecek her şey söylendi. Biz kadınlar öldürülsek de tutuklansak da kadınlar gücüyle Türkiye aydınlığa çıkacak” dedi. İsmail Dükel de son söz olarak beraatını talep etti.

Mahkeme, astsubay Erdal Baran’a devletin güvenliğine ilişkin yasak bilgileri temin ederek açıklama suçundan 7,5 yıl hapis cezası vererek, tahliyesine karar verdi. Gazeteci Yıldız’a yasak bilgileri temin suçundan 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verdi. Cezayı erteleyen mahkeme, Yıldız’a yasak bilgileri açıklamak suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme Dükel’e ise yasak bilgiyi “temin” suçundan beraat kararı verdi. Dükel, yasak bilgiyi açıklamaktan 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

NE OLMUŞTU?

Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel 8 Haziran 2020’de ‘askeri casusluk’ suçlamasıyla evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. Üç günlük gözaltının ardından Dükel serbest bırakıldı, Yıldız ise tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne konuldu. Yıldız ile birlikte haber kaynağı Erdal Baran da tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel ile Erdal Baran’ın “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçlamasıyla 17.5 yıla kadar hapisleri talep edildi. 9 Kasım 2020’de görülen ilk duruşmada Yıldız, yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

10 aylık Saime bebeğin annesi Yasemin Melizci’ye 9 yıl ceza

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder