8 Mart 2021 Pazartesi

Feminist Gece Yürüyüşü: Susmuyor, korkmuyor, itaat etmiyoruz

‘Feminist Gece Yürüyüşü’ için Taksim’de toplanan kadınlar, son günlerde artan taciz ve şiddet olaylarını slogan atıp halay çekerek protesto etti.

BOLD – 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlar, İstiklal Caddesi’nde düzenlenen “Feminist Gece Yürüyüşü” için bir araya geldi. İstanbul Valiliği yürüyüş öncesi saat 14.00 itibariyle Taksim’e çıkan tüm yolları ve metronun Taksim durağını kapattı.

Yürüyüşte kararlı olan kadınlar, valiliğin uygulamalarına rağmen ara yollardan Taksim’e çıktı. Akşam saatlerine doğru Sıraselviler’de toplanan kadınlar, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz. Tesadüf değil erkek şiddeti” sloganları eşliğinde yürümeye başladı.

Kadınlar katledilen kadınların isimleri okuyarak “burada” diye haykırdı. Kadınlar ara ara polis barikatını yönelik “Aç, aç” diye slogan attı.

EŞİT VE ÖZGÜR BİR ÜLKE İSTİYORUZ

Eylemde toplanan kadınlar adına basın açıklaması okundu. Açıklamada “Cinsiyetçi ve aşağılayıcı muameleye, nefrete, homofobik ve transfobik saldırılara, toplumsal cinsiyetten korkan, “LGBT yoktur” diyenlere karşı feminist isyan her yerde! Patriyarkaya, kapitalizme, ırkçılığa, dini baskılara karşı feminist isyan gelecekte; barışı, demokrasiyi, eşit ve özgür bir ülkeyi istiyoruz!” denildi.

Açıklamanın ardından kadınlar yoğun güvenlik önlemleri altında Karaköy’e yürüyüşe geçti. Eylemi tamamlayan kadınlar daha sonra dağıldı.

8 Mart’ta 4 kadın 4 hikaye

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder