8 Mart 2021 Pazartesi

TBMM Başkanı Şentop’tan suya sabuna dokunmayan İstanbul Sözleşmesi açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Sözleşmesi hakkında yaptığı açıklamada, Türkiye’de kadına karşı şiddeti engelleyebilecek hukuki zeminin oluşturulduğunu savundu. “Fakat bunların uygulanması konusunda kararlılık ve bilinç lazım” dedi.

BOLD – Gündeme ilişkin açıklamalar yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, kadınlar için hayati öneme sahip İstanbul Sözleşmesi ile ilgili konuştu. “Türkiye’deki düzenlemeler büyük ölçüde kadına karşı şiddeti engelleyebilecek hukuki zemin oluşturuyor. Fakat bunların gerek uygulanması konusunda titizlik hem de toplumsal bilinçlenme önemli. Bu konuda kararlılık ve bilinç lazım” açıklamasını yaptı.

Yeni Anayasa konusundaki görüşlerini de paylaşan Şentop, “Meclis’te bu konuda samimi bir kararlılık olursa bütün siyasi partilerimizde, Türkiye’nin yeni anayasa yapabileceğine inanıyorum. Bunun yolları, yöntemleri var” ifadelerini kullandı.

AYM’nin kararı sonrası tekrar milletvekili Enis Berberoğlu hakkında konuşan Şentop, “Eğer kesin hükmü kaldırma yetkisi Anayasa Mahkemesi’nde olsa, bunu İstanbul’daki 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nden istemez. Demek ki Anayasa Mahkemesi, bireysel başvuruda bunu kaldıramıyor. Bunu kaldırma yetkisi, mahkemelere ait. Dolayısıyla Anayasa’ya göre bireysel başvurunun sonucunu beklemek mecburiyeti yok. Daha önce uygulama bu şekilde olmuştu. Henüz daha karar gelmedi. Onunla ilgili değerlendirmeyi daha sonra yapacağız” ifadelerini kullandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder