8 Mart 2021 Pazartesi

Muhalefete ‘lebalep’ yasak

AKP il ve ilçe kongrelerini lebalep dolu spor salonlarında sürdürürken Sol Parti’nin Keçiören’de açmak istediği stantlara pandemi gerekçesiyle izin verilmedi. Geçen aylarda da muhalif etkinliklere de valilikler aracılığı ile izin verilmemişti.   

BOLD – Yeni mutasyonları ortaya çıkan pandemi geçen bir yılda tüm dünya gibi Türkiye’yi de esir aldı. Salgına karşı birçok kısıtlama getirilirken, iktidardaki AKP ve onun ortağı MHP’nin bu kısıtlamalardan muaf olması tepki çekiyor.

AKP İÇİN PANDEMİ YOK

Lebalep dolu spor salonlarında il ve ilçe kongrelerini yapan AKP, 23 Mart’ta büyük kongresini yapmaya hazırlanıyor. MHP de 18 Mart’ta AKP gibi büyük bir spor salonunda kongresini yapacak. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, partisinin kongreleri dışında sosyal mesafe kurallarına uyulmayan cenazelere ve etkinliklere katılması dikkat çekiyor.

STANT AÇMASINA İZİN VERİLMEDİ

“AKP’yi Sol’la kurtul” kampanyası başlatan Sol Parti’nin açmak istediği stantlar kaymakamlara katıldı. Partinin Keçiören İlçe Örgütü tarafından ilçe Kaymakamlığı’na yaptığı stant açma başvurusu, pandemi gerekçesiyle reddedildi. Pandemiye rağmen AKP’nin ‘lebalep’ salonlarda kongre yaptığını hatırlatan parti temsilcileri, kendilerinin çalışmalarına ise izin verilmemesine tepki gösterdi.

ÖĞRENCİLER VE AVUKATLARA DA İZİN VERİLMEMİŞTİ

Çoklu baro düzenlemesinin yasalaşması sürecinde teklife tepki gösteren baroların eylemleri de pandemi gerekçesiyle yasaklanmıştı. Türkiye Barolar Birliğinin genel kurulunun yapılmaması için İçişleri Bakanlığı koronavirüs önlemleri kapsamında, sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü etkinliklerini ertelemişti. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne AKP’li Melih Bulu’nun atanmasına yönelik yapılan eylemleri İstanbul Valiliği salgını gerekçe gösterip yasaklamıştı.

AİHM Hizmet Hareketi gönüllülerinin yargılandığı 4 davada daha Türkiye’den savunma istedi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder