4 Mart 2019 Pazartesi

Bir ayda 5’inci kişi: Öğretmen Erkan Irmak evinin önünden kaçırıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Erkan Irmak’ın (43) İstanbul’da evinin önünden kaçırıldığını duyurdu. Böylece Şubat ayı içinde kaçırılan kişi sayısı 5’e çıktı.

17 Şubat 2019’dan beri haber alınamayan Irmak, en son 16 Şubat gece saat 23.10 da ailesinin oturduğu evden çıktı. Ümraniye İstiklal Mahallesi’ndeki evinin önünden kaçırılan öğretmen Erkan Irmak’ın o tarihten bu yana kayıp olduğu belirtiliyor.

Erkan Irmak’ın eşi açtığı sosyal medya hesabından (@erkannirmak) yaşadıklarını kamuoyu ile paylaşarak şunları yazdı:

“Erkan IRMAK; değerli eşim den 17 Şubat 2019 dan beri haber Alamıyoruz. Eşim 16 Şubat gece saat 23 10 da evimizin bulunduğu Ümraniye İstiklal mh’den siyah transporter araçla kaçırıldı. Eşim kimler tarafından kaçırıldı.

Ailecek perişan durumdayız. İstanbul Emniyeti ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığı bize herhangi bir bilgi vermemektedir.

Kamuoyu ve yetkililere sesleniyorum. Ne olur Allah aşkına bize yardımcı olun. Çocuklarımın ve benim psikolojimiz alt üst oldu

Bitsin artık bu kaçırılma vakaları. Aileleri perişan etmeyin. Ne olur kaçırılan bir baba, bir eş, bir öğretmen. Bu ülkenin Anadolu’nun evladı.

Ailecek perişan durumdayız. İstanbul Emniyeti ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığı bize herhangi bir bilgi vermemektedir.”

‘ÜLKE İYİCE ÇIĞIRINDAN ÇIKTI! 24 GÜNDE 5 KİŞİ KAÇIRILDI’

HDP milletvekili ve insan hakları aktivisti Ömer Faruk Gergerlioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Irmak’ın son bir ayda kaçırılan beşinci kişi olduğuna dikkat çekti. Emniyet, savcılık ve İçişleri Bakanlığı’nın sessizliğine tepki gösteren Gergerlioğlu şu paylaşımı yaptı:

“Bir kaçırılma vakası daha! Erkan Irmak 43 yaşında, İstanbul. 14 gün önce evinden ayrıldıktan sonra önünü kesen kişilerce kaçırıldı. Ne Emniyet ne savcılık açıklama yapıyor! Ülke iyice çığırından çıktı. @TC_icisleri niye susuyorsun? Son 24 günde 5 kişiye ne oldu?”

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder