4 Mart 2019 Pazartesi

Buldan: Güven’in durumu ciddi, en kısa zamanda adım atılmalı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Şırnak Uludere’nin  ardından Beytüşşebap’a gitti.

Açılışı yapılacak seçim bürosu önünde konuşan Pervin Buldan, etkinliğe katılan Beytüşşebaplılara, “Ben bugün baba ocağına geldim. Sizin kızınızım sizin evladınızım, sizinle gurur duyuyorum” diye seslendi.

‘BURADA HALK EVİNE EKMEK GÖTÜREMİYOR’ 

Beytüşşebap için “Burası büyük acılar yaşayan Şırnak ilimizin ilçelerindendir” diyen Buldan, Beytüşşebap yolunda kurulan polis noktalarına dikkat çekti:

“Türkiye’nin neresinde hangi ilesinde giriş ve çıkışına barikat kuruluyor. Burası bunu hak etmiyor. İşçiyi, emekçiyi parasız bıraktılar. Bugün Beytüşşebap halkı hayvancılıkla uğraşmasına rağmen meralarını yasakladılar. Buradaki insanlarımız artık hayvancılıktan para kazanamıyorlar. Çünkü arada büyük paralar dönüyor. O paraları kendi yandaşlarına veriyorlar. Buradaki halkımız evine ekmek götüremiyor. Biz bunu hak etmiyoruz.”

‘İTTİFAK 31 MART İLE SINIRLI KALMAYACAK’

Yerel seçimlerde Kürt partiler ile yaptıkları ittifaka da değinen Buldan, “Biz ne yaptık, güzel bir ittifak kurduk. Bu ittifak, sadece Diyarbakır’da değil, Hakkari’de, Şırnak’ta da Mardin’de de devam edecek. Bu ittifak sadece 31 Mart ile sınırlı kalmayacak. Sonra da geleceğimiz, çocuklarımız için devam edecek. Bizler bunu sağladık, siz devam ettireceksiniz” diye konuştu.

‘ADIM ATILMAZSA KÖTÜ HABER ALABİLİRİZ’ 

Tecride karşı başlayan açlık grevlerine de değinen Buldan, “En kısa zamanda adım atılmazsa arkadaşlarımızdan olumsuz bir haber alabiliriz. Hiçbir arkadaşımızdan olumsuz haber almadan Sayın Öcalan ile görüşülmesini bir kez daha söylüyoruz” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın da açlık grevine başladığını belirten Buldan, Adalet Bakanlığını yasaları uygulamaya çağırdı:

‘ARTIK AKP’NİN GİDİŞİNİ HALAYLARLA KUTLAYACAĞIZ’

“Bu ülkenin barışa ihtiyacı var. Artık bu ülkede herkes özgürce ve kendi ilkeleriyle yaşamak istiyor. Bunun için Leyla Güven arkadaşımız açlık grevi başlattı. Bu açlık grevini, Sayın Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesi için başlattı. Ancak AKP bu talebi görmezden geliyor. En kısa zamanda adım atılmazsa arkadaşlarımızdan olumsuz bir haber alabiliriz. Hiçbir arkadaşımızdan olumsuz haber almadan Sayın Öcalan ile görüşülmesini bir kez daha söylüyoruz. Arkadaşımız Dersim Dağ da açlık grevine girdi. Türkiye’nin Adalet Bakanlığı’nın yasalarını uygulaması lazım. Kendi yasalarını bile ayaklarının altına almışlar. Evet AKP’den kurtulmanın zamanı gelmiştir. Artık AKP’nin gidişini halaylarla kutlayacağız.” Buldan, son olarak “Beytüşşebap halkına güveniyorum. Sandığa giderken elini vicdanına koyacaktır” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yarın Hakkari ve Yüksekova programlarıyla seçim turuna devam edecek

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder