21 Mart 2019 Perşembe

Element yok, ‘dış güçler’ var!

Türkiye’nin önde gelen anayasa hukukçusu ve liberallerinden Prof Dr. Mustafa Erdoğan facebook hesabında “AKP iktidarının Türkiye’ye yaptığı en büyük kötülük ilkesiz bir popülizmi siyasete egemen kılmasıdır” diye yazdı. 15 Temmuz sonrası, İstanbul Ticaret Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılan Erdoğan uzun yıllar Star gazetesinde köşe yazıları kaleme almıştı. Demokrasi- özgürlükler konusundaki duyarlılığı ile bilinen Prof. Erdoğan 28 Şubat darbesine karşı durduğu için uzun yıllar tehdit ve tazminatlarla boğuşmuştu. Muhafazakar camianın ve AKP’nin yazı ve konuşmalarından en çok yararlandığı isimlerin başında gelen Erdoğan bir gazete köşesi ya da televizyon ekranı olmasa da görüşlerini kişisel facebook hesabından paylaşıyor.

AKP İKTİDARININ TÜRKİYE’YE YAPTIĞI  EN BÜYÜK KÖTÜLÜK…

Erdoğan’ın son paylaşımı şöyle:

“Başarısızlıklarımızdan ve başımıza gelen her istenmedik veya kötü şeyden başkalarını, özellikle de “dış güçler’”i sorumu tutma alışkanlığı maalesef öteden beri bizim zihniyet dünyamızın karakteristik bir özelliğidir. AKP iktidarının Türkiye’ye yaptığı bana göre en büyük kötülük, insanların hem zihinsel kapasitelerini dümûra uğratan hem de onları kendi yapıp-ettiklerinin sorumluluğunu almaktan kaçınmaya iten bu sapkınlığın marazî bir hal almasına neden olan ilkesiz bir popülizmi siyasete egemen kılmasıdır.”

KOMPLO TEORİLERİYLE YÖNLENDİRİLEN ZİHNİYETİN FOTOĞRAFI!

Karar gazetesinden Taha Akyol’da dün Türkiye’deki siyasi iklime dair bir ilginç bir yazı kaleme aldı. Akyol yazısında komplo teorileriyle yönlendirilen zihniyet yapısının fotoğrafını çekiyor.

“Saygın araştırma kurumlarından KONDA soruyor: İstanbul Boğazında 17 trilyon dolar değerinde ‘Kontoryum’ elementi var ama dış güçler çıkarılmasına izin vermiyor; ne dersiniz?

ELEMENT YOK KOMPLO VAR

Böyle bir element yer yüzünde yok, ‘kontoryum’ adı da tamamen uydurma… Fakat ‘dış güçler’ deniliyor ya, dört kişiden biri buna inandığını söylüyor. Bu da nereden çıktı, böyle bir element var mı diye sormak aklına gelmeden.

Lozan’ın 2023 yılında sona ereceği şeklindeki zırvaya inanların oranı yüzde 48…

GDO’lu tohumla bizi kısırlaştırmaya çalışıyorlar; buna inananlar yüzde 59…

Almanya 3. Havalimanımızı kıskanıyor sözüne inananlarımız oranı ise yüzde 48…

Bir konuda bilgimizin olup olmadığını kendimize sormadan, önermeyi sorgulamadan hemen ‘dış güçler’ ve ‘komplo’ içeren siyasi söylemlere inanıvermek…

Böyle bir zihniyet yapısının komplo teorileriyle nasıl kolayca yönlendirilebileceğini söylemeye gerek var mı?”

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder