21 Mart 2019 Perşembe

Fed’in ardından 6 merkez bankası daha faizlerde değişiklik yapmadı

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl faiz artırımı öngörmeyerek 3 yıllık para politikası sıkılaştırmasına ani bir şekilde son vermesinin ardından Brezilya, Endonezya, Filipinler, Tayvan, İsviçre ve İngiltere merkez bankaları da faiz kararlarını açıkladı.

Brezilya Merkez Bankası, faiz oranlarını beklendiği gibi art arda 8. toplantıda da tarihi düşük seviye olan 6.5’te sabit tuttu. Bu, merkez bankasının yeni başkanı Roberta Campos Neto başkanlığında aldığı ilk politika kararı oldu.

Endonezya Merkez Bankası da beklentilere paralel politika faizi yüzde 6’da korudu ve bu seviyenin finansal istikrara uygun olduğunu vurguladı.

Filipinler Merkez Bankası ise faiz oranını değiştirmeme kararı aldı. Beklentiye paralel bu karar ile faiz oranı yüzde 4,75 olarak bırakıldı.

Tayvan Merkez Bankası faiz oranını değiştirmediğini açıkladı. Buna göre iskonto faiz oranı yüzde 1,375 olarak kaldı.

İsveçre Merkez Bankası beklendiği gibi faiz olan 3 aylık LIBOR oranı hedefini değiştirmedi. Bankadan yapılan açıklamaya göre, gösterge 3 aylık LIBOR faiz oranı alt bandı yüzde eksi 1,25, üst bandı yüzde eksi 0,25 olarak bırakıldı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), faiz oranını yüzde 0,75 olarak bıraktı. BoE, Varlık Alım Programını da piyasa beklentisi doğrultusunda değiştirmedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder