21 Mart 2019 Perşembe

Irak’ın Dicle Nehri’nde facia 72 kişi hayatını kaybetti

Irak’ın Musul şehrindeki Dicle nehrinde içinde turist ve çocukların bulunduğu bir feribotun alabora olması sonucu 72 kişi hayatını kaybetti.

Irak’ın Musul kentinde Dicle Nehri’nde feribot battı. 72 kişi hayatını kaybetti.

Irak Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada hayatını kaybedenlerden çoğunluğunu kadın ve çocuklardan oluştuğu aktarıldı. İlk açıklama 33 kadın,12 çocuğun ölü olarak Dicle Nehri’nden çıkartıldığı belirtildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre ise 28 kişinin kayıp olduğu, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Irak’ın Musul kentinde Dicle nehri üzerinde bir feribot battı. Feribotta aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 100’e yakın yolcu olduğu söylendi.

Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf Bedir, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Musul’da Dicle Nehri açıklarında bulunan El-Cezire Parkı’nda feribotun batması sonucu 55 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtmişti.

Fakat ilerleyen saatlerde ölü sayısı arttı ve 72 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı. Alabora olan tekneden şu ana kadar 12 kişinin kurtarıldığı ifade edildi.

AFP’de yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı’ndan ismini vermek istemeyen yetkili, 28 kişinin halen kayıp olduğu bilgisini paylaştı.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, olaya ve ölü sayısına ilişkin bilgilerin gün içinde açıklanacağını bildirdi.

Yerel kaynaklar, içinde 100’e yakın yolcu bulunduğu belirtilen feribotun yolcu kapasitesinin 50 kişi olduğunu iddia ediyor.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder