21 Mart 2019 Perşembe

Tarantino, 25 yıl sonra Cannes’da

Oscar ve Altın Küre ödüllü yönetmen ve senarist Quentin Tarantino’nun dokuzuncu uzun metrajlı filmi “Once Upon a Time in Hollywood”, ilk gösterimini 72. Cannes Film Festivali’nde yapacak. Tarantino en son, 25 yıl önce Altın Palmiye ödülüne değer görülen “Pulp Fiction” (Ucuz Roman) adlı filminin ilkgösterimini Cannes’da yapmıştı.

Kültür Servisi‘nin aktardığına göre, bu yıl 14 – 25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan 72. Cannes Film Festivali’nde ilkgösterimini yapacak olan “Once Upon a Time in Hollywood” adlı filmin galasının, “Pulp Fiction” adlı filmin Altın Palmiye ödülünü kazandığı 21 Mayıs tarihinde yapılması öngörülüyor.

Tarantino en son, 2009 yapımı “Inglourious Basterds” (Soysuzlar Çetesi) adlı filmiyle Cannes Film Festivali’ne katılmıştı. Film, başroldeki Christoph Waltz’a en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandırmıştı.

BİR ZAMANLAR HOLLYWOOD 

“Once Upon a Time in Hollywood” adlı film, 1969’un Los Angeles’ında geçiyor. Charles Manson tarikatı tarafından katledilen ABD’li oyuncu Sharon Tate’in kapı komşusu Rick Dalton ve onun uzun süredir çalıştığı dublörü Cliff Booth’un hikâyesinin anlatılacağı filmde Sharon Tate, Roman Polanski, Bruce Lee, Steve McQueen gibi dönemin önemli isimleri de hikâyeyi şekillendiriyor.

BAŞROLDE LEONARDO DICAPRIO VE BRAD PITT

Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt’in başrolleri paylaştığı, onlara Margot Robbie, Al Pacino, Kurt Russell, Tim Roth, Dakota Fanning gibi yıldız isimlerin eşlik ettiği filmde Samuel L. Jackson, Jennifer Lawrence ve Tom Cruise’un da yer alacağı, ancak takvimlerindeki sıkışıklıktan dolayı dâhil olamadıkları biliniyor.

“Once Upon a Time in Hollywood” adlı filmin ilk etapta Sharon Tate’in katledilişinin 50. yılın olan 9 Ağustos’ta gösterime girmesi planlanmıştı. Fakat gösterim tarihi 23 Ağustos’a çekildi.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder