20 Mart 2019 Çarşamba

Yavaş, ‘HDP’liler rehabilite edilmeli’ sözleri için ‘dil sürçmesi’ dedi

Sahte senet iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, “Çekilme olmaz da şunu yapmaya çalışıyorlar; seçilse bile çalıştırmayız. Ama sokakta tamamen tersine döndü bu iş” dedi.

Fox TV‘de İsmail Küçükkaya‘nın sorularını yanıtlayan Mansur Yavaş, tepki çeken ‘HDP’liler rehabilite edilmeli’ sözleri için “Dilim sürçmüş olabilir” ifadesini kullandı.

Yavaş, şunları söyledi:

“Yargının Yavaş’la ilgili kararı kenara konulacak bir şey değil. Bu seçime böyle girebilse dahi seçimden sonra çok ciddi bir bedeli kendisi ödeyeceği gibi Ankaralı hemşehrimizi de ödetme durumuna düşürür” sözleri hatırlatılması üzerine, “Erdoğan en azından bana bir sorsaydı.”

‘ALLAH’IN GÜCÜNE GİDER’

Sözlerini, “Basının bu şekilde iddialarda bulunması Allah’ın da gücüne gider” diyen sürdüren Yavaş, Ankara’da duvarlara ‘Her biji Mansur’ yazılarını yazanlardan Ankara adına hesap soracağını söyledi.

’10 PUANDAN FAZLA FARK OLACAK, KAZANACAĞIM’

Seçimlerde 10 puandan fazla fark olacağını ve kazanacağını belirten Yavaş, sandık güvenliği ile ilgili olarak “Geçen seçim olanları unutmadım” diyerek şunları söyleğdi:

“Buradan bir ders çıkarıyoruz. Durumun muhakemesine rakipten başlanmaz. Onların ne yaptığından çok bizim yapamadığımız önemlidir. Son yaşananlardan sonra baktım ki Ankara’nın seçmeni sandık başından ayrılmayacak. 2-3 saat içerisinde tüm ıslak imzalar elimizde olacak. Halkla paylaşacağız.”

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder