30 Eylül 2019 Pazartesi

Süper Lig 6. hafta analizi: Derbi tat vermedi, Beşiktaş düşme hattında ve bir fotoğraf karesi

Galatasaray-Fenerbahçe maçında futbol sınıfta kaldı. Beşiktaş küme düşme hattında. Trabzon 4-1’le hayata döndü.

BOLD – Süper Lig’in derbi haftası tamamlandı. Galatasaray evinde Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı. Trabzonspor ise Beşiktaş’ı 4-1 yenerek haftayı üç puanla kapattı. Siyah-Beyazlı takım ise düşme potasına girdi. Başakşehir uzun bir aradan sonra 5-0’lık Çaykur Rize galibiyetiyle moral buldu. Fenerbapçe Başkanı Ali Koç’un Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in fotoğrafını çekmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Bu güzel görüntü; ‘Derbi öncesi gerilimi yükseltmeye ne gerek vardı?’ dedirtti.

YENİLİRİM KORKUSU DERBİNİN ÖNÜNE GEÇTİ

Süper Lig’in 6. haftasında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin gündemi bir kaç hafta önceden oluşmaya başladı. Hatta iki kulüp yöneticileri derbiyi etkileyecek açıklamalar yaparak hem camialarını hem de futbolcuları bir şekilde bu maça odakladı. Fenerbahçe’nin yeni kadrosu ile Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi düşünülerek güçlendirilmiş takımı arasındaki mücadele de ciddi bir şekilde merak konusuydu. Bu 90 dakikayı canlı izlemek isteyen taraftarlar biletleri anında tüketti.

52 bin biletli taraftar maçı izleyerek Türk Telekom Arena’da bir rekora imza attı. 90 dakikanın sonucu ekran başındakiler ve tribündekiler için tam bir hayal kırıklığı oldu. İki takımında gol yemeyeyim düşüncesi, daha doğrusu ‘yenilirim korkusu’ ligin en büyük maçlarından birisini vasatın altına düşürdü. Fenerbahçe için deplasmanda alınan bir puan iyi görünse de futbol adına son dönemdeki en tatsız tutsuz derbi olarak kayda geçti.

ALİ KOÇ, MUSTAFA CENGİZ’İN FOTOĞRAFINI ÇEKİYORSA…

Derbi’nin 0-0 bitmesinin ardından Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Nihat Özdemir bir araya geliyor. Ali Koç, bir Galatasaraylı taraftar Mustafa Cengiz’e sarılırken fotoğrafını çekiyor. Aslında görüntü çok güzel.. Futbolun güzelliği de burada. İnsanları bir araya getiriyor kaynaştırıyor. Fotoğrafı görenler şunu sormadan edemiyor; Neden açıklamalarınızla taraftarı geriyor ve gerilimi körüklüyorsunuz.

Rekabet güzeldir iki tarafı da geliştirir. Fanatik söylemler ve gerginlik ise birilerine ‘bu maç yarım kalır’ dedirtir. Bu fotoğraf ise maç öncesi her şeyin bir yanıltmaca olduğuna kanıttır.

BEŞİKTAŞ KÜME DÜŞME HATTINDA

Geçen sezon Fenerbahçe’nin yaşadıklarının benzerini bu sezon Beşiktaş yaşıyor. Abdullah Avcı ile yeni bir yapılanmaya giren Beşiktaş geride kalan 6 haftada hiç ışık vermedi. Phillip Cocu ile başarılamayan sistem oyunu, Abdullah Avcı ile de şimdilik başarılamamış gözüküyor. 6 haftada 5 puan toplayan Siyah-Beyazlı takım düşme hattında. Başkanı istifa aşamasında, teknik direktörü güvensizlik içinde, taraftarı ise Sergen Yalçın peşinde. Beşiktaş çabuk toparlanırsa 4-1’lik mağlubiyetin telafisi mutlaka olur. Ancak içerideki ‘büyük buhran’ çözülmeden Siyah-Beyazlı kulübün iki yıl önceki şaşalı dönemine dönmesi biraz zor.

TRABZON KREDİ KENDİNE KREDİ AÇTI

Trabzonspor, Beşiktaş’ı kendi taraftarı önünde 4-1 yenerek rahat bir nefes aldı. Üç puanla birlikte üst sıralara çıkan Bordo-Mavili takım, hem kendine hem de Ünal Karaman’a bir kredi açtı. Sezonu erken açmanın getirdiği handikaplar, yeni oyuncular ve sakatlıklar Karadeniz ekibini biraz hırpaladı. Sivas karşısında son dakikada alınan mağlubiyetin hasarı oldukça sarsıcı oldu. Karaman’da farklı galibiyetle bu sarsıcı durumu çabuk atlattıklarını söyledi. Bordo-Mavili takımın hedef konusundaki yolunu alacağı seri galibiyetler belirleyecek. Şimdilik onların için kaybedilmiş bir şey yok.

OKAN BURUK VE BAŞAKŞEHİR UYANDI

Son yıllarda hep zirvede gördüğümüz ve şampiyonluk yarışı içinde olmasına alıştığımız Başakşehir, Abdullah Avcı’nın ayrılması ve Okan Buruk’un takımın başına geçmesiyle bir ray değişikliğine girdi. Çaykur Rizespor’a karşı alınan 5-0’lık galibiyet haftanın en farklı skoru oldu. Devamı gelecek mi? Göreceğiz. Geçen sezon Okan Buruk Rize’de de sonradan açılmıştı.

PUAN DURUMU

 

6. HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI

 

7. HAFTANIN MAÇLARI

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder