1 Ekim 2019 Salı

Şule Çet cinayetinden sonra iki sanığın ne konuştuğunu çözecek uzman bulundu

Üniversite öğrencisi Şule Çet’in (23) şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Cinayetin hemen ardından tutuklu sanıklar arasında geçen konuşmanın kamera görüntülerini inceleyecek dudak okuma uzmanı bulundu.

BOLD – Şule Çet davasında kamera kayıtlarındaki görüntülerde yer alan konuşmaları Hacettepe Üniversitesinden emekli olan bir uzman çözümleyecek. Uzmanın, şu anda İstanbul’da bulunan bir üniversitede öğretim üyesi olarak görev yaptığı bildirildi.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesinin talebi üzerine bulunan uzman, tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ile Berk Akand arasında Şule Çet’in düşmesinden hemen sonra asansör önünde gerçekleşen diyaloğu çözmeye çalışacak.

DEVLETİN 3 KURUMUNDAN OLUMSUZ YANIT

Uzun zamandır aranan dudak okuma uzmanı için mahkeme, 19 Ağustos’ta Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bünyelerinde bu konuda uzman kişi bulunup bulunmadığını sormuştu. MEB, yapılan araştırmalar sonucu bakanlık bünyesinde görev yapan dudak okuma uzmanının bulunmadığını bildirdi.

Mahkemenin daha önce yazı yazdığı TRT ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kriminal Daire Başkanlığı da bünyelerinde dudak okuma uzmanını olmadığını bildirmişti.

Şirin Ünal sosyal medyanın kıskacında: #NadirayaNeOldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder