7 Mart 2021 Pazar

Esad ve Rus güçlerinin Suriye’nin kuzeyine saldırıları arttı

Beşar Esad rejimi güçleri ve Rusya’nın, Suriye’nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelere saldırıları arttı. Rusya, Suriye’nin kuzeyindeki Cerablus ve Bab’ı balistik füzelerle vururken, Suriye Ordusu  da İdlib’i hedef aldı.

BOLD – Rus Ordusu, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’ye yakın muhaliflerin kontrolündeki Cerablus ve Bab ilçelerinde iki ayrı noktaya balistik füze saldırısı düzenledi. Saldırıda 4 sivil öldü, yaklaşık 30 sivil yaralandı.

Türkiye sınırındaki Cerablus ilçesinin Hamran bölgesi ile Bab ilçesinin kuzeydoğusundaki Terhin bölgesi, Cuma akşam saatlerinde balistik füzelerle hedef alındı.

PETROL TESİSLERİ HEDEF ALINDI

Hedef alınan noktalarda, ilkel yöntemlerle işletilen petrol rafine tesisleri yer alırken, çok sayıda tankerin yanması sonucu şiddetli patlamalar meydana gelmişti.

Saldırılarda 4 sivil hayatını kaybetti, 27 sivil yaralandı.

Balistik füzelerin Rusya’nın Akdeniz’de konuşlu bulunan savaş gemilerinden fırlatıldığı iddia edildi. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) da saldırıdan Rusya’yı sorumlu tuttuklarını açıkladı.

Muhaliflerin çatı kuruluşu SMDK’den saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Rusya, Halep kırsalını yeni bir saldırıyla hedef alarak, devlet terörü uyguluyor. Hamran ve Terhin’deki saldırılar, tehlikeli bir tırmanışı ve işgalci Rusya’nın uyguladığı devlet terörünü temsil ediyor. Saldırıyı Rusya 3 füzeyle gerçekleştirdi.” ifadesi kullanıldı.

Terhin bölgesi, 9 Şubat’ta da balistik füze saldırısına maruz kalmış, saldırıda 2 sivil ölmüş, 6 sivil de yaralanmıştı.

Ülkenin kuzeyindeki Bab ve Cerablus ilçeleri, Türkiye’nin 2016-2017 yılları arasında düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yer alıyor.

ESAD REJİMİ İDLİB’İ HEDEF ALDI

Suriye’de Esad rejimi ve destekçisi İran’ın kontrolündeki grupların, İdlib bölgesindeki sivil yerleşimlere cumartesi günü düzenlediği saldırılarda 6 sivil yaralandı.

İdlib’in güneybatısındaki Maarratünnuman ilçesinde konuşlu Esed rejimi ordusuyla İran destekli gruplar,İdlib’in güneyinde M4 kara yolundaki Eriha ilçesine karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırı düzenledi.

Saldırıda ikisi ağır toplam 6 sivil yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

TÜRKİYE’DEN BÖLGEYE SEVKİYAT

Hafta sonun yaşanan saldırıların ardından Türkiye’nin bölgedeki gözlem noktalarına askeri sevkiyat yapıldığı bildirildi.

Bölgedeki kaynaklar, aralarında çok sayıda zırhlı aracın da bulunduğu askeri araçların İdlib’e geçiş yaptığını bildirdi.

Türkiye ve Rusya arasında geçen yıl 5 Mart’ta Moskova’da sağlanan mutabakat çerçevesinde bölgede ateşkes ilan edilmişti.

Ateşkes bugüne kadar büyük ölçüde korundu.

Papa’dan Irak ziyaretinde ‘ortak ata İbrahim’ vurgusu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder