21 Mart 2019 Perşembe

Fatih Terim, TFF’den alacağı 6 milyon lirayı Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışladı

Fatih Terim, TFF’den kazandığı 6 milyon liralık tazminatı Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışladı. Son kararı yargıtay verecek.

A Milli Takım’dan olaylı bir şekilde ayrılan ve Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) ile yaşadığı tazminat davası çok konuşulmuştu. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim alacağı tazminatı avukatı aracılığı ile Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlayacağı belirtildi.

ADİL YARGILAMA İÇİN AÇIKLANMADI

Fatih Terim’in avukatı Rezan Epözdemir, TFF’den alacakları tazminatı Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlayacaklarını belirterek “Yargılama sürecinin başında hoca bize yazılı talimat vermişti.

Demişti ki, ‘Yargılama sürecinde hükmedilecek olan asıl alacak ve faizin tamamını Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlamak istiyorum.

Buna ilişkin hukuki işlemler yapılsın.’ Fakat biz o günkü koşullarda biz adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs olur diye bunu hayata geçirmedik.’ ifadelerini kullandı.

MAHKEME TAZMİNATI 6 MİLYON LİRA OLARAK BELİRLEDİ

Avukat Epözdemir, yürüyen bir yargılamanın olduğunu ve onu etkileyebilir endişesiyle bir hukukçu reaksiyonu gösterdiklerini kaydederek “Ancak geldiğimiz noktada hukuki sürecin bizim tahayyül ettiğimizden çok uzun sürmesi ve her iki tarafın da dosyayı Yargıtay’a götürmesi nedeniyle hocanın bağış iradesinin askıda kalmaması için hem Türkiye Futbol Federasyonu’na hem de Çocuk Esirgeme Kurumu’na bir ihtarname gönderdik.

Yargılama sonucunda hükmedilecek olan tazminatın ve faizin tamamını Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışladığımızı, Fatih Terim adına çocukların eğitim sağlık ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılmasına atıf yaptık.

An itibariyle yargılama harç ve masrafları hariç 6 milyon lira kadar tutuyor.” açıklamasında bulundu.

TARAFLAR YARGITAY’A GİTTİ

Fatih Terim’i temsil eden Avukat Rezan Epözdemir, tarafların Yargıtay’a gittiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bizim davamızın konusu 13 milyon lira. Biz Yargıtay’da bu hükmedilen 6 milyon liranın çok daha yukarılara çıkacağını düşünüyoruz.

Fakat ister 6 milyon olsun, ister 10 milyon, isterse 13 milyon nihayetinde biz tamamını Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışlamış olduk. Bundan sonra hukuki mücadelemiz Çocuk Esirgeme Kurumu’na daha fazla tazminat gidebilmesi için olacak. Onlar için hukuki mücadelemize devam edeceğiz”

6 MİLYONLUK TAZMİNAT YARGITAY’A TAŞINMIŞTI

Fatih Terim’in görevden ayrılmasının ardından tazminat meselesi mahkemeye gitmişti. Mahkeme TFF’nin Terim’e 6 milyon lira tazminat ödemesine hükmetmişti.

Ancak Terim’in avukatı miktarın az olduğu için kararı Yargıtay’a taşırken TFF ise kararın kaldırılması için davayı Yargıtay’a götürmüştü. Tazminat konusuyla ilgili son kararı Yargıtay verecek.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder