21 Mart 2019 Perşembe

Venezuela’da muhalefet sokağa çıkmaya hazırlanıyor

Ekonomik kriz ile birlikte fakirleşen ülke Venezuela’da sular durulmuyor. Venezuela muhalefeti tarafından geçici başkan ilan edilen Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guiado, bugün “Özgürlük Operasyonu” adını verdikleri sivil itaatsizlik eylemi başlatıyor.

Ulusal Meclis, muhaliflere saat 16.00 – 18.00 arasında trafik ışıkları ve otobüs duraklarına çıkarak trafiği durdurma çağrısı yaptı.

AN’nin basın biriminden paylaşılan yazılı açıklamada, Guaido tarafından ilan edilen söz konusu eylem planına işaret edilerek “Barışçıl, disiplinli ve organize” bir şekilde “Devlet başkanlığı gaspının bitirilmesi için” 16.00 – 18.00 saatleri arasında Venezuelalılardan otobüs durakları ve trafik ışıklarında toplanarak araç akışını durdurmaları çağrısı yapıldı.

ABD’nin Venezuela’ya karşı uyguladığı ambargo nedeniyle Devlet Başkanı Nicolas Maduro, zor bir dönemden geçiyor. İlaç krizinin patlak verdiği ülkede Maduro, sıkışmış durumda.

Maduro’nun ABD destekli Venezuela muhalefetinin gerçekleştireceği sivil itaatsizlik eylemlerine karşı nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor.

Venezuela karanlığa gömüldü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder