30 Eylül 2019 Pazartesi

Ege’de boğulan 7 mülteciden 4’ünün, kurtarılan 12 kişinden 9’unun kimlikleri belli oldu

Üç gün önce Ege’de boğulan 7 Türk mülteciden 4’nün, kurtarılan 12 kişiden 9’nun kimlikleri belli oldu. Sakız adası açıklarında batan botta 19 kişi bulunuyordu.

BOLD – 27 Eylül 2019 sabahı Türkiye’den Yunanistan’a geçmeye çalışırken boğularak hayatını kaybeden 7 mültecinin kimlikleriyle ilgili Yunan kaynakları henüz resmi bir açıklama yapmadı. Aralarında 4 çocuk ve 1 bebeğin de bulunduğu cenazelerin kaldırıldığı Sakız adasındaki hastaneden alınan bilgiye göre, hayatını kaybeden 7 kişiden 4’ünün kimliği netleşti: Kevser Sezer, Meltem Zenbil, Mustafa Said Zenbil ve Mahir Işık (2,5 aylık).

DOKTOR AĞLAYARAK İNCELEDİ

Morg doktorunun bebeğin vücudunu ağlayarak incelediği belirtildi. Kurtarılan 12 kişiden 8 kişinin isimleri ise Oğuz Zenbil, Bedirhan Zembil, Yusuf Deniz, Arife Deniz, Alp Deniz, Arife Deniz, Büşra Deniz, Fatma Işık, Nazir Işık.

Bottaki diğer 6 kişinin kimliğiyle ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor.

55 GÜNLÜK BEBEK

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından Batmanlı Işık ailesinin fotoğraflarını yayınladı ve “5 çocuk 2 kadının öldüğü Ege faciasından… Biri 55 günlük 2 çocuklu Işık ailesi Batmanlı Fatma ve Bitlisli Nasır… Maalesef 55 günlük bebek suda boğularak hayatını kaybetti. Öncesinde çok acı hikayeleri olan bir aileydi. Allah onlara ve yakınlarına sabırlar versin.” dedi.

Kurtarılanlar arasında bulunan Yusuf Deniz’in Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Yard. Doç. olduğu, 672 sayılı KHK ile ihraç edildiği öğrenildi. Eşi Arife Yusuf ve 6-7 yaşlarındaki oğlu ile 2-3 yaşlarındaki kızıyla Yunanistan’a geçmeye çalışan Deniz’in ailesinden haber alınamadı. Yusuf Deniz’in eşinin de KHK ile kapatılan Mevlana Üniversitesinde öğretim üyesi olduğu belirtildi.

Batan bottan kurtarılanlardan biri KHK’lı bir akademisyen

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder