29 Eylül 2019 Pazar

Vahit Kiler’den skandal torpil itirafı: “KPSS gerekiyor ama bakana rica ettik, kabul etti”

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Adalet Bakanlığının personel alımına müdahale ettiğini şöyle anlattı: “KPSS gerekiyor ama Allah razı olsun bakanımızdan; talimat verdi ve tamamen Bitlisli gençleri alacağız.”

BOLD – Seçim bölgesinde Bitlisliler ile buluşan, AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in, torpili itiraf ettiği bir videosu ortaya çıktı. Videoda, Bitlisli hemşehrilerine iş sözü veren Vahit Kiler’in skandal konuşmaların odağında Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de vardı. Vahit Kiler, Bitlis Ahlat’ta 2018’de yapımı tamamlanan cezaevine 240 infaz koruma memuru alımı yapılacağını, alımların KPSS 70 taban puanı ile olmasına rağmen, Bakan Gül’e, cezaevine alınacak memurların Bitlisli olmasını rica ettiğini söyledi. Kiler, Adalet Bakanı Gül’ün kendisini kırmadığını da aktardı.

“BİTLİSLİLER ALINACAK”

Kiler’in torpili itiraf ettiği konuşmasında, cezaevi için il dışından da yüzlerce başvuru olduğunu vurgulayarak şunları söyledi, ”Türkiye’nin her şehrinden başvuran insan var. Çünkü KPSS ile alınıyor ama biz özel olarak bakanımızdan rica ettik, alacağımızın tamamını Bitlis’in ve Bitlis’in ilçelerinden olmak üzere değerlendirelim diye…KPSS gerekiyor ama Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den rica ettim o da kabul etti. Allah razı olsun Bakanımızdan o da talimat verdi ve tamamen Bitlisli gençleri alacağız dedi. Burada görev yapan bütün arkadaşlarımızın da tek bir arzusu var gençlerimizi işsizlikten kurtarmak.”

Ortaya çıkan görüntülerdeki skandal torpil itirafı, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

‘Polis, Kürtçe türkü söyleyen Dodan’ın elinden mikrofonu aldı’ iddiası

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder