7 Mart 2021 Pazar

Soylu ve Bahçeli kadın katilleri ve tecavüzcülerin ülkücü bağlantılarından rahatsız

Son dönemde Türkiye’yi sarsan kadın cinayetleri ve tecavüz olaylarındaki zanlıların ülkücü hareketle bağlantılı olması dikkat çekiyor. MHP’nin adının adi suçlarla karalanmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Bahçeli ise, peş peşe gelen tecavüz ve şiddet olaylarının faillerinin cezalandırılmasının yanı sıra olayların ‘tertip mi gerçek mi’ olduğunun araştırılmasını istedi. Bahçeli’nin çağrısı sonrası İçişleri Bakanlığı, bakan onayıyla 2 başmüfettiş görevlendirdi.

BOLD – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında son günlerde artan kadına yönelik şiddet ve tecavüz olaylarının faillerinin MHP ve Ülkücü bağlantılarına değindi.

Samsun’un Canik ilçesinde boşandığı kadına şiddet uygulayan İbrahim Zarap’ın MHP’ye üye olurken çekilen fotoğrafı ve Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde 92 yaşındaki Hanım Pınarlı’ya tecavüz edip, boğarak öldüren Aytu Çetin’in 3 hilal dövmesine atıfta bulunan Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi, lekesiz, gölgesiz ve şüphesiz ambleminin istismarına, adi bir suçlu vasıtasıyla karalanmasına asla göz yummayacaktır. Süreç nereye gidiyorsa oraya kadar götürülmeli, katil cezasını bulmalı, eğer varsa arkasındaki provokatörler deşifre edilmelidir” diye konuştu.

TERTİP Mİ GERÇEK Mİ?

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hemen öncesinde ülkemizin farklı yerlerinde yaşanan şiddet ve cinayet vakaları insanım diyen herkesin kanını dondurmuştur. Suçsuz ve günahsız masum kadınlara yönelmiş hunhar saldırılar toplumsal huzur ve insanlık değerlerini hedef almıştır.

Samsun’un Canik ilçesinde, yanında küçücük kızı olmasına rağmen boşandığı eski eşi tarafından sokak ortasında hiç acımadan, hiç gözünün yaşına bakılmadan alçakça dövülen hanım kardeşimiz bizleri derinden yaralamıştır. Bu caniye zalimliğinin hesabı sonuna kadar sorulmalıdır.

Bir diğer sarsıcı olay ise Aydın’da görülmüştür. 92 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunduktan hemen sonra boğarak öldüren bir katil Nazilli’de bir otel odasında yakalanmıştır. Bu cinayetin failinin en ağır cezaya çarptırılması insanlık onurunun bir gereğidir.

92 yaşındaki bir hanımefendinin ırzına ve hayat hakkına musallat olan canavarın gözaltına alındığı esnada, kameralara yansıyan bileğindeki üç hilal dövmesi ise dikkat çekmiştir. Bunun bir tertip mi yoksa gerçek mi olduğu bütün yönleriyle araştırılması hayati bir zorunluluktur.

Gerek güvenlik güçlerimiz, gerek adli makamlarımız, gerekse de Aydın il teşkilatımız üç hilalli dövmeyle afişe edilen cani hakkında ihtiyaç olan incelemeleri derinleştirmelidir. Bir kadına el uzatan, dil uzatan, kanına ve canına kast eden bir yaratığa tahammülümüz yoktur.”

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Bahçelinin çağrısına İçişleri Bakanlığı olumlu yanıt verdi. Bakanlık konunun araştırılması için 2 başmüfettiş görevlendirdi. Yapışan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Aydın’da, 92 yaşındaki bir kadının canice işlenen bir cinayet sonrasında hayatını kaybetmesinin ardından, failin adliyeye kelepçeli bir şekilde götürülmesi esnasında elindeki dövme görüntüsünün yansıması ile ilgili olarak herhangi bir ihmal ya da kasıt bulunup bulunmadığının soruşturulması için Bakan onayı ile bir Mülkiye Başmüfettişi ve bir Polis Başmüfettişi görevlendirilmiştir.”

MUSA ORHAN’IN ÜLKÜCÜ POZLARI KIZDIRDI

Son yıllarda kadına yönelik cinsel saldırı ve şiddet olaylarında faillerin ülkücü hareketle bağlantıları dikkat çekiyor. Siirt’te İpek Er adlı 18 yaşındaki genç kıza tecavüz ederek intiharına neden olan Uzman Çavuş Musa Orhan olayı kamuoyunun gündemini uzun süre meşgul etti. Olayın hemen ardından Orhan’ın ülkücü işareti ile verdiği pozlar sosyal medyada dolaşıma girdi. MHP ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu görüntüleri kullanan Habertürk kanallarına tepki gösterdi.

ALEYNA ÇAKIR’IN KATİLİ KORUNDU MU?

Ankara’daki evinde 3 Haziran 2020’de ölü bulunan Aleyna Çakır’a daha önce şiddet uygulayan ve Çakır’ın ailesi tarafından ‘cinayetle’ suçlanan Ümitcan Uygun’un MHP İlçe Merkezi’ndeki görüntüleri çok tartışıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Aleyna Çakır’ın intihar etmediği, Ümit Can Uygun tarafından öldürüldüğü, zanlının siyasi kimliğinden dolayı korunduğu iddia ediliyor” dedi. MHP’den iddialara yalanlama geldi.

Devlet ‘Loves Erdogan’

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder