30 Eylül 2019 Pazartesi

AKP’li hukukçu Vahit Bıçak’tan öğrencilere “öldürün” tavsiyesi

Akademisyen Ceren Damar’ın katil zanlısının avukatı, ceza hukuku profesörü Vahit Bıçak’ın, üniversite ve lise öğrencilerine, ‘tacizci hocaları öldürebilirsiniz’ tavsiyesi tepki çekti.

BOLD – Akademisyen Ceren Damar’ın katil zanlısının avukatı Prof Dr Vahit Bıçak’ın sosyal medyadan, öğretmenlerin ya da akademisyenlerin tacizleri konusunda üniversite ve lise öğrencilerine yaptığı uyarılar tepki çekti. AKP’den de bir dönem milletvekili adayı ve aynı zamanda ceza hukukçusu olan Bıçak, öğrencilere yaptığı uyarıda cinsel istismar karşısında saldırganı öldürebileceklerini söyledi.

Öğrencilere bu eylemlerinin ceza gerektirmediğini söyleyen Vahit Bıçak, Ceren Damar’ı öldüren müvekkili Hasan İsmail Hikmet için mahkemede “Müvekkilim cinsel saldırı suçunun mağduru olmuştur” demişti.

MÜVEKKİLİ MAHKEMEDE İFADE DEĞİŞTİRDİ

Akademisyen Ceren Damar Şenel’in katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet, geçen cuma günü hâkim karşısına çıktı. Mahkemede ifade değiştiren Hikmet, taciz mağduru olduğunu ve öldürdüğü Şenel ile zorunlu bir birliktelik yaşadığını iddia etmişti.

ÇEKİN VURUN DİYOR

Bıçak’ın paylaşımları tepki çekti. Gazeteci Zafer Arapkirli, “Cinsel taciz filan söz konusu ise, çekin vurun. Ceza almazsınız’ demeye getiriyor” diyerek tepki gösterdi.

Vatandaş, Erdoğan’ın Torku tükettiğine inanmadı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder