30 Eylül 2019 Pazartesi

Mustafa Yılmaz’ı “hain” ilan eden polis kim?

Siyah Transporter’la kaçırılan KHK’lı fizyoterapist Mustafa Yılmaz’ı sokak ortasında “hain” ilan eden polisin kimliğinin belirlenebilmesi için soru önergesi verildi.

BOLD – Siyah Transporter’la kaçırılan kişilerden KHK’lı fizyoterapist Mustafa Yılmaz’ın doğum gününde annesi Nevin Yılmaz’ın Ankara Sakarya Caddesi’nde yapmak istediği oturma eylemi engellenmiş, polislerden biri Yılmaz’ı hain ilan etmişti.

Eyleme polislerin engel olmak istemesi üzerine HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu araya girmiş ve Mustafa Yılmaz’ın başından geçenleri anlatmıştı. Gergerlioğlu’nun annenin yapmak istediği eylemin meşruluğunu anlattığı sırada bir polis memuru araya girdi ve “Adam hain, yurt dışına kaçmış” dedi.

Gergerlioğlu’nun sert tepki göstermesi ve “Hiçbir kamu görevlisi bir vatandaşı hain ilan edemez, yurt dışında dedikleriniz Ankara Emniyeti’nde çıktı.” sözleri üzerine anne Nevin Yılmaz ve eş Sümeyye Yılmaz gözaltına alınmış, Gergerlioğlu ise fiziki müdahaleyle alandan uzaklaştırılmıştı.

O POLİS KİM?

Konuyu TBMM gündemine bir soru önergesiyle taşıyan Ömer Faruk Gergerlioğlu, o polisin kim olduğunu İçişleri Bakanlığı’na sordu.

Soru önergesinde, ” ‘Adam hain ya! Adam kaçmış yurt dışına! Firar! Buradan gidiyorsunuz. Devlet hainleri savunmaz.’ diyen Polis Müdürü olduğu belirtilen kişi hakkında mahkeme kararı olmayan birine bu ifadeleri nasıl kullanabilmiştir? Bu ifadeler Mustafa Yılmaz’ın kaçırılmasıyla ilgili bilgi sahibi olduğu ve nerede olduğunu bildiği anlamına mı gelmektedir? Tarafımca iletilen kayıp vakaları konusunda halen neden bir cevap verilmemektedir? Gökhan Türkmen, Mustafa Yılmaz ve Yusuf Bilge Tunç nerededir?” dendi. 

Gergerlioğlu’nun soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından Anayasanın 98’ inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ ncı ve 99’ uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

24 Eylül 2019 Salı Günü Saat 15.00 sularında, 19.02.2019 tarihinde kaçırıldığı iddia edilen ve halen akıbeti belirsiz olan Mustafa Yılmaz’ın eşi ve annesi yakınlarının kayıp olmasıyla ilgili barışçıl bir farkındalık eylemi yapmak istemiştir.

Ben de bir TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda görevli milletvekili olarak yanlarına gidip destek oldum. Eylem Anayasamızda Madde 34’te koruma altına alındığı şekilde şiddetsiz ve barışçıl şekilde devam ederken kolluk güçleri tarafından engellenmiştir.

Bu engelleme sırasında adı tarafıma Serkan Çakmak olarak iletilen öncesinde kendisinin kahvehaneden çıkan birisi olduğunu sandığım ama Emniyette Müdür olduğu belirtilen şahıs üslupsuz bir şekilde hakkında mahkeme kararı olmayan Mustafa Yılmaz’ı kastederek :

“Adam hain ya! Adam kaçmış yurt dışına! Firar! Buradan gidiyorsunuz. Devlet hainleri savunmaz. ” ifadelerini kullanmıştır.

Bu ifadeler kullanılırken Milletvekili olduğumu belirtmeme rağmen üzerime yürümüş şahsımı tehdit etmiştir. Bu ifadeler youtube.com/watch?v=QNuu26 adresindeki görüntüde net şekilde görülmektedir?

Bu bağlamda;

1- Üç anne bir milletvekilinin Türkiye’nin sorunlarından biri olan zorla kaybolma vakaları konusunda eylem yapması neden engellenmiştir?

2-Anayasa Madde 34 Kapsamında bütün vatandaşların şiddet içermeyen barışçıl eylem yapmak hakkıyken kolluk güçleri kime ya da kimlere güvenerek bu hakkı vatandaşların elinden almaktadır?

3-Kimliğini göstermeyen ve benim üzerime yürüyen şahıs kimdir? Bu kişi atanmış biri olarak seçilmiş bir milletvekiline nasıl bu üslupla davranabilmektedir?

4-HDP Milletvekillerine müdahale konusunda sertlikte bulunulması konusunda gizli bir genelge olduğu iddiası doğru mudur? Eğer bu iddia doğruysa bu genelge hangi hukuki metne dayanmaktadır?

5-“Adam hain ya! Adam kaçmış yurt dışına! Firar! Buradan gidiyorsunuz. Devlet hainleri savunmaz. ” diyen Polis Müdürü olduğu belirtilen kişi hakkında mahkeme kararı olmayan birine bu ifadeleri nasıl kullanabilmiştir? Bu ifadeler Mustafa Yılmaz’ın kaçırılmasıyla ilgili bilgi sahibi olduğu ve nerede olduğunu bildiği anlamına mı gelmektedir?

6-Tarafımca iletilen kayıp vakaları konusunda halen neden bir cevap verilmemektedir? Gökhan Türkmen, Mustafa Yılmaz ve Yusuf Bilge Tunç nerededir?

Kaçırılan Mustafa Yılmaz eyleminde gergin anlar! İşte polisin “Adam hain” çıkışına Gergerlioğlu’nun cevabı…

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder