29 Eylül 2019 Pazar

AKP’liler lüks araçların araştırılmasına karşı çıkınca İstanbul Büyükşehir karıştı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde ihtiyaç fazlası araçları araştırmak için kurulan komisyonda CHP ve İyi Partililer lüks otomobillerin de incelenmesini isteyince AKP’liler kavga çıkardı.

BOLD – Yenikapı’da sergilenen ihtiyaç fazlası araçlar, İBB Meclisi’nde Eylül ayında tartışmalara neden oldu. Bu araçları araştırmak için kurulan komisyonun toplantısında ise kavga çıktı. Belediye koridorlarına taşan kavgaya, AKP’li meclis üyelerinin, CHP’nin iki seçim arasında iade edilen çoğu lüks kategorisindeki araçların da araştırılmasını istemesi neden oldu.

Özlem Güvemli’nin Sözcü’de yazdığı habere göre, araştırma komisyonu; mevcut Ulaştırma ve Trafik Komisyonu ile Kent Ekonomisi Komisyonu üyelerinden oluşturuldu. 10 AKP’li, 4 CHP’li, 2 İyi Partili olmak üzere 16 üyeden oluşan komisyon ilk toplantısını yaptı ve izlenecek yöntemler konuşuldu.

KORİDORA ÇIKIP BAĞIRDI

İkinci toplantıda ise CHP ve İyi Parti, iki seçim arasında iade edilen ve büyük kısmı lüks araçlardan oluşan 524 aracın da araştırılmasını istedi. AKP grubu buna itiraz etti ve İmamoğlu göreve geldikten sonra yapılan İSKİ araç ihalesinin araştırılmasında ısrar etti. CHP ve İyi Parti bunu kabul etti ancak iki seçim arası iade edilen araçlar konusunun da gündeme alınmasını istedi. AKP’li Meclis Üyesi Serkan Duran ile CHP’li Meclis Üyesi Ali Haydar Kahraman arasında bu konuyla ilgili gerginlik yaşandı.

AKP’li Duran komisyon odasının kapısını çarparak koridora çıktı. Duran, Kahraman’ı da dışarı çağırıp bağırmaya başladı. Güvenlik görevlileri ve çalışma halindeki diğer komisyonların üyeleri de gürültüyü duyup koridorda toplandı. Daha sonra ortam sakinleşti ve toplantı devam etti. Ancak iki seçim arası iade edilen kiralık araçlarla ilgili talep hakkında bir işlem yapılmadı.

İKİ SEÇİM ARASI 104 LÜKS ARAÇ ALDILAR

Yenikapı’da günlerce sergilenen ve ihtiyaç fazlası olduğu tespit edilen 730 araç 8 Eylül günü kiralandığı şirkete iade edilmeye başlanmıştı. İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, Yenikapı’da 730 araç toplandığını, iki seçim arasında da 524 kiralık aracın iade edildiğini tespit ettiklerini açıklayarak toplam bin 247 aracın ihtiyaç fazlası olduğu için sistem çıkarıldığını duyurmuştu. İki seçim arası iade edilen 524 aracın 104’ünün lüks sınıfta olduğu ortaya çıkmıştı. Yenikapı’daki “israf sergisi” İBB Meclisinde de tartışılmış ve sonunda oy birliği ile bu konuda bir araştırma komisyonu kurulması kararlaştırılmıştı.

Üniversitenin 122 bölümünde 13 yıldır öğrenci olmadığı ama personele maaşların tıkır tıkır ödendiği anlaşıldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder