29 Eylül 2019 Pazar

“Cumhurbaşkanı Kürtleri hedef gösteriyor, AKP Kürt düşmanlığı yapıyor”

HDP Milletvekili Sıddık Taş, son günlerde Batı şehirlerinde Kürtlere yönelik saldırıların arttığını belirtti. “AKP hükumeti, Kürt düşmanlığı üzerinden varlığını sürdürmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı, ayrıştırıcı, şiddet içerikli ve Kürtleri hedef gösteren bir dil kullanıyor” dedi.

BOLD – Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Kürt olduğu öğrenilen 3 genç, saldırının ardından hastaneye kaldırıldı. HDP Siirt Milletvekili Sıddık Taş, Twitter hesabından, Edirne’de yaşandığı belirtilen olaya ilişkin bir videoyu paylaştı. Taş, olayın 23 Eylül’de yaşandığını belirterek, çocuğun akıbetinin belli olmadığını ve kendisine ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

‘ERDOĞAN HEDEF GÖSTERİYOR’

MA’nın haberine göre, Kürtlere yönelik yaşanan bu saldırıların nedeninin hükumet olduğunu kaydeden Taş, “Özellikle Cumhurbaşkanı’nın kullandığı dildir. Cumhurbaşkanı, ayrıştırıcı, şiddet içerikli ve Kürtleri hedef gösteren bir dil kullanıyor” dedi. Kullanılan bu dilden dolayı bazı kimselerin kendilerine vazife çıkardığına dikkat çeken Taş, Kürtlere ve muhalif kimselere saldırıların yaşandığını dile getirdi.

img

LİNÇ İSTENİYOR

Özellikle batı illerinde ve metropollerde yaşayan Kürt halkı başta olmak üzere bölgeden giden mevsimlik işçilere yönelik saldırıların yaşandığını vurgulayan Taş, yurttaşların her türlü hakaret ve şiddete maruz kaldığını ifade ederek, insanların linç edilmek istendiğine vurguladı. “Kürt halkının kurumlarına, evlerine, iş yerlerine ve insanlarına yapılan bu faşist ve ırkçı saldırılar kabul edilemez” diyen Taş, her zaman bu saldırıların karşısında olacaklarını ifade etti.

KÜRT DÜŞMANLIĞI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın HDP’yi “terörize” eden bir dil kullandığının altını çizen Taş, “AKP hükumeti Kürt düşmanlığı üzerinden varlığını sürdürmeye çalışıyor. Milliyetçi, ırkçı ve faşist kesime hitap ederek ömürlerini sürdürmek istiyorlar. AKP hükumeti Kürtleri ne kadar hedef haline getirirse getirsin miadını doldurdu. Tek adam rejimi iflas etti. Bu rejim Türkiye gerçekliğine cevap olamaz. Bu zihniyet ve mantıkla Türkiye’yi yönetemezler” diye konuştu. İktidarın bu kullandığı ayrıştırıcı dili bırakması gerektiğini belirten Taş, batı illerde yaşayan Kürt halkının da daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Mahkumların çizip mektupla gönderdiği karikatür kitabına cezaevi yasağı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder