29 Eylül 2019 Pazar

Deprem gecesi Silivri’deki tutsaklara kilit vurdular!

Tutsak gazeteci Ahmet Altan, İstanbul depremi sonrası gece acil durum için mahkum koğuşlarının avluya açılan kapılarının kilitlenmemesini istedi. Yönetim “O kapı sadece bakan izniyle açılır” diyerek talebi reddetti.

BOLD – Silivri Cezaevinde kalan mahkumlar, 5.8’lik İstanbul depremi sonrası gece kabus yaşadı. Tüm İstanbul sokaklarda yatarken Silivri’dekilerin cezaevi avlusuna çıkmalarına izin verilmedi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Silivri Cezaevinde CHP eski Milletvekili Eren Erdem, gazeteci Ahmet Altan ve iş adamı Osman Kavala’yı ziyaret etti.

Çakırözer, depremin merkez üssü Silivri’deki 22 bin 700 tutuklu ve hükümlü ile 500’e yakın personelin bulunduğu cezaevinde o gün neler yaşandığını anlattı. Eren Erdem’in, ne Adalet Bakanlığı ne de cezaevi yönetiminin depremde neler yapılması gerektiğine ilişkin hiçbir hazırlıklarının olmadığını kendisine aktardığını dile getirdi.

Eren Erdem

YALNIZ BAKAN İZNİ İLE AÇILIR

Çakırözer’in aktardığını göre Ahmet Altan, mahkumların depreme avluda yakalandığını ve şiddetli şekilde depremi hissettiklerini belirtti. Altan, deprem gecesi cezaevi yönetiminden koğuşlardan avlulara açılan kapıların acil durum için açık bırakılmasını talep etti. Ancak cezaevi yönetimi, Ahmet Altan’a “O kapı sadece bakan izniyle açılır” yanıtı verdi.

Çakırözer, “Tüm İstanbul’un korkudan sokaklarda uyuduğu gece Silivri Cezaevi’nde koğuş kapıları bakan bahanesiyle kilitli kalmış” diye konuştu. Çakırözer, iş adamı Osman Kavala’nın da sarsıntıyı net olarak hissettiğini anlattığını ifade etti.

Doğu Perinçek’e göre 2020 sonbaharında seçim var

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder