29 Eylül 2019 Pazar

Fenerbahçe’nin ‘kural hatası’ itirazına TFF’den red! 

Fenerbahçe’nin Aytemiz Alanyaspor maçı için TFF’ye yaptığı kural hatası başvurusunun reddedildiği öne sürüldü.

BOLD – TFF Yönetim Kurulu, Aytemiz Alanyaspor’un sahasında 3-1 kazandığı Fenerbahçe karşılaşması sonrasında Sarı Lacivertliler’in yaptığı ‘kural hatası’ başvurusunu değerlendirdi ve kararını verdi. Hürriyet’in haberine göre Merkez Hakem Kurulu’ndan görüş alan TFF, Fenerbahçe’nin itiraz ettiği hataların, kural hatası değil, hakem hatası olduğu kanaatine vardı.

Aynı şekilde Ankaragücü’nün de Kadıköy’de 2-1 yenildiği Fenerbahçe maçı sonrasında yaptığı kural hatası itirazı da kabul görmedi. Her iki mücadele de tekrar edilmeyecek. TFF’nin konuyla ilgili bugün veya yarın kararını resmen duyurması bekleniyor.

FENERBAHÇE İKİ POZİSYONDAN DOLAYI İTİRAZ ETMİŞTİ

Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor maçındaki 2 pozisyon için kural hatası itirazında bulundu. İlk yarının uzatma anlarında Aytemiz Alanyasporlu Fernandes, tacı yanlış yerden kullandı. Taç atışını tekrarlatan hakemin kurallara göre bu kez tacı Fenerbahçe’ye vermesi gerekiyordu ancak yine ev sahibi kullandı.

Sarı Lacivertliler ayrıca, 47. dakikada Altay Bayındır tarafından kullanılan aut atışı esnasında Papiss Cisse’nin ceza sahası içinden kalarak avantaj sağladığını ileri sürmüştü. Ankaragücü ise Fenerbahçe maçının 20. dakikasında yedikleri golden önce hakemin aut yerine korner kararı verdiği iddiasıyla TFF’ye kural hatası başvurusunda bulunmuştu.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder