29 Eylül 2019 Pazar

Doğu Perinçek’e göre 2020 sonbaharında seçim var

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AKP’de yaşanan kopuşları ve iktidarın ekonomi yönetimini değerlendirdi. “2020 sonbaharında erken seçim görüyorum” dedi.

BOLD – CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına konuk olan Doğu Perinçek, Gül-Babacan ve Davutoğlu’nun aktif siyasete dönüşleri ile ilgili konuştu. AKP’nin 2002 yılında Amerikan projesi olarak geldiğini söyleyen Perinçek, bu isimlerin Türkiye’nin BOP eş Başkanlığı kalıntıları olduğunu öne sürdü.

POWELL İLE GİZLİ ANLAŞMA İDDİASI

Avrasya’ya yüzünü dönenler ve Batı’da kalan olarak AKP’nin ikiye bölündüğünü söyleyen Perinçek, Gül- Babacan ve Davutoğlu için ‘Milli değiller’ dedi. Abdullah Gül’ün 24 Mayıs 2003 yılında Vatan gazetesine verdiği mülakatta Colin Powell’la gizli bir anlaşma yaptığını söylediğini dile getiren Perinçek, Tayyip Erdoğan’ı anlaşmayı açıklamaya davet etti.

KUVVET KOMUTANLARI BİLİYOR

2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşmanın içeriğini dönemin komutanlarından öğrendiğini söyleyen Perinçek, anlaşmanın maddeleri arasında Kürdistan’a özerklik, Kıbrıs’ta da Rauf Denktaş’ı tasfiye gibi maddeleri içerdiğini ileri sürdü. “Anlaşman 2014’ten sonraki süreçte yerle bir olduğu için Gül, Babacan ve Davutoğlu, AKP’den koptu” iddiasında bulundu. Perinçek, eski AKP’li 3 ismi suçlayarak, “15 Temmuz başarılı olsaydı, bu isimler hükumette önemli yerlerde olacaklardı. Yenildiler. AKP, içindeki ABD’den, FETÖ’den temizleniyor” dedi

EKONOMİ KIRILGAN

AKP’nin ekonomi yönetimini de eleştiren Perinçek, üretim ekonomisine geçemeyen AKP’nin yüksek faizli borçlanarak çıkış aradığını söyledi. Seçim tahmininde de bulunan Perinçek, ”Kırılgan ekonomi yüzünden 2020 sonbaharında seçim ihtimali görüyorum. Ekonomi zorluyor. AKP, bu ekonomi ile tek başına yönetemez. Bunu kendisi de görüyordur” şeklinde konuştu.

Vahit Kiler’den skandal torpil itirafı: “KPSS gerekiyor ama bakana rica ettik, kabul etti”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder