29 Eylül 2019 Pazar

‘Katil Devlet’ demek Kaftancıoğlu ve Şık’a yasak Nagehan Alçı’ya serbest

Nagehan Alçı’nın televizyonda, Canan Kaftancıoğlu ve Ahmet Şık’ın ceza aldığı ‘Katil devlet’ söylemini aynen kullanması ve hakkında işlem yapılmaması sosyal medyada tepki çekti.

BOLD – Habertürk televizyonunda katıldığı bir programda ‘Katil devlet’ ibaresini kullanan Nagehan Alçı, sosyal medyada gündem oldu. Daha önce aynı ifadeleri kullanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve HDP Milletvekili Ahmet Şık ceza almıştı. Sosyal medya kullanıcıları yaptıkları paylaşımlarla, hukukun eşitlik ilkesine atıfta bulunarak, Alçı’nın da yargılaması istedi.

KAFTANCIOĞLU VE ŞIK CEZA ALMIŞTI

‘Katil devlet’ ifadeleri yüzünden farklı dönemlerde yargılanan Kaftancıoğlu ve Şık için mahkeme, paylaşımların ifade özgürlüğü kapsamını aşacak ve TCK’nın 101. maddesinde düzenlemeyi ihlal edecek nitelik ve boyuta ulaştığına hükmetmiş ve iki siyasetçiyi cezalandırmıştı.

SADECE YANDAŞIN MI HAKKI?

Gazeteci İsmail Saymaz da hukuktaki çifte standardı işaret etti. Saymaz, ifade hürriyetinin sadece iktidar yanlılarının hakkı olmadığını belirtti. ”Katil devlet, ifadesi yüzünden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve gazeteci Ahmet Şık ceza aldı. Hukuk herkese eşit uygulanmalı. Bir ifade ya suçtur ve cezalandırılmalıdır ya da değildir, kimse yargılanmamalıdır. İfade hürriyeti sadece iktidar yanlılarının hakkı mıdır?’ diye sordu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder