12 Temmuz 2021 Pazartesi

“Bu davada yargılanan bizim hakikat ve adalet arayışımızdır”

Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta eyleminde gözaltına alınan 46 kişi hakkında açılan dava duruşması öncesi İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapıldı. “Bu davada yargılanan bizim hakikat ve adalet arayışımızdır” mesajı verildi.

BOLD – İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta eylemine yönelik polis müdahalesinde gözaltına alınan 46 kişi hakkında Çağlayan’da bulunan İstanbul 21’inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek olan ikinci duruşma öncesi açıklama yaptı. Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre adliye önünde yapılan açıklamaya HDP ve CHP’li milletvekilleriyle çok sayıda hukukçu, aydın ve sanatçı katıldı. Açıklamada, “Bu davada yargılanan bizim hakikat ve adalet arayışımızdır” pankartı açıldı.

EVLATLARIMIZ NEREDE?

Kaçırılarak katledilen Özgür Gündem muhabiri Ferhat Tepe’nin kardeşi Ayşe Tepe, şunları dile getirdi:

“850 Hafta boyunca dünyanın en barışçıl, en haklı mücadelesini yürüten anneleriz, evlatlarız, kardeşleriz, hak savunucularıyız. Biz, taleplerimize kulaklarını tıkayanlar tarafından yaka paça gözaltına alınan, şiddet görenleriz. Biz, Anayasal hakkımızı kullandığımız , ‘evlatlarımız nerede’ dediğimiz için mahkeme mahkeme süründürülmek istenen, yıldırılıp sesi kısılmak istenenleriz. Ama biz aynı zamanda asla yılmayanlarız . Biz susmayanlarız. Biz vazgeçmeyenleriz. Kaybedilen her bir evladımızın akıbetini öğrenene kadar pes etmeyecek olanlarız.”

Yargılananın pes etmeyen iradeleri olduğunu ifade eden Tepe, şöyle devam etti: “Bugün burada yargılanan anayasal haklarımızdır. Anayasal haklarımızı kullanmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu hakkımızı kullanmak için seçtiğimiz ve 700 hafta boyunca bizden kaynaklanan tek bir olay çıkmadan oturduğumuz Galatasaray Meydanı’ndan vazgeçmeyeceğiz. Bir değil bin dava da açsanız biz asıl davamızdan ,‘evlatlarımız nerede’ diye haykırmaktan asla ama asla vazgeçmeyeceğiz.”

KİMSE YILDIRMAYA KALKMASIN!

İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da açılan davanın derhal beraatla sonuçlanması gerektiğini söyledi. Türkdoğan, şunları söyledi:

“Bu dava hak, adalet ve hakikat arayan kayıp yakınlarını ve insan hak savunucularını yıldırmak için açılmış bir dava. Fakat unutulan bir şey var; her zaman hak ve hakikat arayışı kazanır. Her zaman hak ve hakikat arayışı meşrudur. Dolayısıyla bu tarz davalarla insan hakları savunucularını kimse yıldırmaya kalkışmasın. Bu davayı açtıranlar aslında sanık sandalyesinde yargılanması gerekiyor. Hak ve hakikat arayışını sonuçlandıracağız. Ve inanıyorum ki bu dava bugün beraat ile sonuçlanacaktır. Umarım bizim bu sesimizi duyarlar ve bu anlamsız davaya bugün son verirler.”

Van, Diyarbakır ve İstanbul baro yöneticileri de davanın takipçisi olacakları dile getirdi.

“Bu davada yargılanan bizim hakikat ve adalet arayışımızdır” yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder