11 Temmuz 2021 Pazar

Van’da göçmen faciası: 12 kişi hayatını kaybetti, 26 yaralı

Van’da dün gece çok sayıda göçmeni taşıyan bir minibüs kaza yaptı: 12 kişi hayatını kaybederken 26 kişi de yaralandı. Afganistan’da son zamanlarda Taliban’ın ilerlemesi nedeniyle ülkedan kaçan Afganların gruplar halinde Türkiye’ye girdiği belirtiliyor.

BOLD – Van’da düzensiz göçmenleri taşıyan bir minibüsün kaza yapması sonucu 12 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı.

Yaralıların çevre hastanelerdeki tedavisinin devam ettiği aktarılıyor.

Van-Erciş karayolu üzerindeki Karahan bölgesinde gerçekleşen kazanın, minibüsün yoldan çıkmasıyla gerçekleştiği ve aracın kazanın ardından alev aldığı belirtildi.

Kazanın ardından bir yazılı açıklama yapan Van Valiliği, “Kazada biri organizatör Cüneyit Avar olmak üzere 11 düzensiz göçmenin vefat ettiği tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Van özellikle Afganistan, Pakistan ve İran’dan gelen göçmenlerin önemli bir geçiş noktası.

Göçmenleri yasa dışı yollardan ülkeye sokan kaçakçılar, yakalanma ihtimalini azaltmak için olabildiğince fazla göçmeni bir araçta götürerek göçmenlerin hayatını riske atıyor.

Geçen yıl 27 Haziran’da Van Gölü’nde göçmenlerin bindirildiği bir teknenin batması sonucu 61 kişi hayatını kaybetmişti.

ABD ve NATO askerlerinin çekilmesinin ardından Taliban’ın ilerleyişi nedeniyle Afganistan’dan her gün 500 ile 1000 arasında göçmenin yasa dışı yollardan Türkiye’ye giriş yaptığı belirtiliyor.

İran üzerinden Türkiye’ye ulaşan Afganların çoğunun 16 ile 25 yaşları arasında erkeklerden oluştuğu ve yaya olarak yaptıkları bir aylık yolcuğun ardından Türkiye’ye ulaştıkları ifade ediliyor.

Afganistan’ın yanı sıra Orta Asya ülkelerinden ve İran’dan gelen göçmenler de Van üzerinden Türkiye’ye giriş yapıyor.

Türkiye’ye ikinci göçmen dalgası tehdidi: Taliban saldırıyor, Afganlar kaçıyor

Van’da göçmen faciası: 12 kişi hayatını kaybetti, 26 yaralı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder