12 Temmuz 2021 Pazartesi

Görevden uzaklaştırılan TMSF Başkanı Gülal’ın ‘vergi’ iftirasına Naksan Holding’den net cevap

TMSF Başkanlığı görevini bugün devreden Muhiddin Gülal’ın AKP’nin el koyduğu holdinglerin vergi kaçırdıklarına dair iddiasına Naksan Holding’in sahiplerinden yalanlama geldi. Osman Nakıboğlu ve Mehmet Hilmi Nakıboğlu, asıl TMSF yönetimindeki Naksan Holding’in vergi ödemediğini iddia etti.

BOLD ÖZEL – Sabah Gazetesi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) el koyduğu şirketlere iftira atmaya devam ediyor. 29 Haziran 2021’de Dilek Güngör’e röportaj veren TMSF eski Başkanı Muhiddin Gülal, Koza Grubu, Erciyes Anadolu, Kaynak Holding, Aydınlı, Naksan Grubu’nun TMSF’ye geçmeden önce devlete vergi ödemediğini iddia etti. 2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında bu şirketlerden toplam 7 milyara yakın vergi geliri sağlandığını belirtti.

Naksan Holding’in eski sahipleri ise Gülal’ın bu açıklamasının doğru olmadığını söyledi. Aksine kendi yönetimleri sırasında devlete vergilerini ödediklerini, TMSF’nin kayyım sıfatıyla yönettiği 2018-2019 ve 2020 yıllarında ise Naksan’ın devlete herhangi bir vergi ödemediğini iddia etti. Sabah gazetesine de yayınlamaları için bir tekzip gönderdi ancak dikkate alınmadı.

“VERGİLERİMİZİ ÖDEDİK”

Naksan Holding’in sahipleri Osman Nakıboğlu ve Mehmet Hilmi Nakıboğlu’nun avukatı İzzettin Demir’in yaptığı açıklamaya göre 1 Temmuz 2021 tarihinde e-devletten alınan Naksan Holding’e ait veri kayıtlarına göre son üç yıl içinde TMSF yönetimindeki Naksan Holding’e ait herhangi bir vergi ödemesi görünmüyor.

 

Demir, “Naksan Holding ile ilgili Muhiddin Gülal’ın beyanları maddi gerçekle bağdaşmamaktadır. Her sermaye şirketinin hakkı olduğu gibi, müvekkillerimin şirketleri de zaman zaman büyük yatırımlar yaptıklarında, kanunen vergiden muaf tutulmuşlardır. Bu durum ise kanunlardan kaynaklanan hakkın kullanılması şeklinde hukuka uygun eylemlerdir” dedi.

“ŞİRKETLERİN TİCARİ İTİBARI KORUNMUYOR”

İzzettin Demir, Naksan Holding’le ilgili bilgilerin gerçeklerle örtüşmediği gibi, şirketlerin ticari itibarlarının korunmadığı da belirtti. TMSF tarafından Naksan Holding’e ait bir kısım mal varlıklarının da TMSF tarafından satış ve tasfiye süreci devam ettiğinden, Gülal tarafından yapılan açıklamaların, şirketlerin değerinde azalmaları meydana getireceği ve bu hususun ileride tazminat sorumluluğu doğuracağını da sözlerine ekledi.

NAKSAN HIOLDİNG, 51 ŞİRKETLE BİRLİKTE 2016’DA TMSF’YE DEVREDİLDİ

Naksan Holding’in yaptırdığı yurt, okul, üniversite binalarının açılışına Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Mehmet Şimşek, Kürşat Tüzmen gibi dönemin bakanları katıldı. Gülfer Nakıboğlu Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışını 2009’da o dönem TBMM Başkanı olan Bülent Arınç yapmıştı.

Plastik, tekstil ve enerji sanayinde faaliyet gösteren Gaziantep’teki Naksan Holding’in temeli 1940’lı yıllarda atıldı. Nakıboğulları şehrin köklü ve zengin ailelerinden. Holding bünyesinde 7 bin kişi çalışıyorken kayyum döneminde bu sayı 3 bin 500’e düştü. 15 Temmuz’da sonra TMSF’ye devredilen Naksan Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu 2 yıl cezaevinde kaldı. Oğulları Taner ve Emre Nakıboğlu hala cezaevinde. Taner Nakıboğlu 15, Emre Nakıboğlu 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Naksan Holding, Gaziantep 3. Sulh Ceza Hâkimliği’nin 31 Ağustos 2016’da verdiği kararla bünyesindeki 51 şirket ile beraber TMSF’ye devredildi. Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nakıboğlu ve Mehmet Hilmi Nakıboğlu’nun holdingdeki yüzde 52 hissesi de geçici olarak TMSF’ye geçti. Ancak bu payların müsadere  (zor alım) edildiğine dair herhangi bir mahkeme kararı bulunmuyor.

“YÜZDE 52 HİSSENİN MÜSADERE EDİLDİĞİNE DAİR MAHKEME KARARI HENÜZ YOK”

Avukat Demir, “Köşe yazısı içinde kullanılan tablo başlığı ‘Hortum kesildi, vergiler maliyeye aktı’ şeklinde. Müvekkillerime ait Naksan Holding’deki yüzde 52 oranındaki hisseler hakkında verilmiş olan bir müsadere kararı, müvekkiller hakkında verilmiş olan bir mahkumiyet kararı olmadığı gibi, Naksan Holding tarafından ödenmiş olan vergilerle ilgili TMSF Başkanı tarafından yapılan açıklamalar da maddi gerçekle bağdaşmıyor.

“MASUMİYET KARİNESİNİN KORUMASI ALTINDA”

TMSF Başkanı tarafından Naksan Holding ile ilgili müsadere kararının onanmasını beklediklerine dair açıklama; mahkemelere baskı mahiyetinde bir beyandır. Ayrıca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Naksan Holding’e ait yüzde 48 oranındaki hisseler üzerinde de müsadere şartlarının oluşmadığı konusunda görüş bildirdi. Müvekkiller halen, evrensel ilke olan masumiyet karinesinin koruması altında bulunuyor.” diye konuştu.

Osman Nakıboğlu, ABD’de yaşıyor.

2 milyar dolarlık patronluktan işçiliğe: Nakıboğlu ailesinin çökertilişi

Görevden uzaklaştırılan TMSF Başkanı Gülal’ın ‘vergi’ iftirasına Naksan Holding’den net cevap yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder