11 Temmuz 2021 Pazar

CHP’nin ezber bozan KHK çıkışı AKP’lilerin ayarını bozdu

15 Temmuz sonrası çıkarılan KHK’larla hayatları altüst olan on binlerce insan için CHP’li Gülizar Biçer Karaca’dan aykırı bir çıkış geldi. AKP sonrası, hüküm alanların bile dosyalarının yeniden değerlendirileceğini söyleyen Karaca, AKP’li hesapların hedefi oldu. Karaca’ya KHK’lı platformlardan destek yağdı.

BOLD – 15 Temmuz’dan sonra çıkarılan KHK’larla memurluktan atılan on binlerce insan Türkiye’de açlığa mahkum edildi. Çoğu cezaevine atılan KHK’lılardan serbest olanlarınsa siciline işlenen notla çalışmaları engellendi. Bankaların bile ambargo uyguladığı KHK’lılara AKP’li siyasetiler “ağaç kabuğu yesinler” tavsiyeleri geldi.

KHK’larla görevden atılan memur sayısı 134 bin kişi. Bu kişiler yargılamaları da KHK’lılar arasında yargılanıp beraat edenler olsa da on binlercesi görevine iade edilmeyerek sosyal ölüme terk edildiler.

KARŞILAŞTIKLARI ENGELLER

Ömer Faruk Gergerlioğlu KHK’lıların, iş sahibi olamama, devlet dairesinde çalışamama, devletle bir şekilde ilişkisi olan özel şirketlerde çalışamama, çalıştığı iş yerinden kovulma, mesleki lisans elde edememe, varolanı yeniletememe, süresini uzatamama, keyfi bir şekilde emeklilik engellemesi, özel fonlarda biriken parayı çekme hakkı gaspı kredi kullanma hakkı gaspı, kredi kartı borcunu dahi kapatamama, öğrenci bursu alma hakkı gaspı, sosyal linç sonucu intihara zorlanma, ev kiralama zorluğu, sahip olduğu konutu satamama, pasaport alma hakkı gaspı, tedavi olma hakkının keyfi biçimde engellenmesi gibi engellerle karşılaştıklarını anlattı.

CHP’Lİ KARACA’DAN AYKIRI ÇIKIŞ

KHK’lıların hayatını karartan 15 Temmuz’un yıl dönümü yaklaşırken, hukukçu CHP Denizli Milletvekili ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca geleceğe dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP olarak KHK zulmüne son vereceklerini söyleyen Karaca, “Bu 20 Temmuz sivil darbesinin devam ettiği süreçte, hukuksuzca, adaletsizce işinden edilen KHK zulmüyle sivil ölüme terk edilen bu anlayışa mutlaka son vereceğiz. Ardından hakkında hiçbir soruşturma açılmamış olan, beraat alan, takipsizlik alan ve Anayasa Mahkemesi tarafından hak ihlaline uğradığı belirlenen tüm akademisyenlerimizi görevine iade edeceğiz” dedi.

AKP döneminde yapılan yargılamalara atıfta bulunan Karaca, “Ardından hakkında kesinleşmiş yargı hükmü dahi olsa tamamının dosyasını yeniden ele alacağız ve adil, eşit, bağımsız bir yargı önünde tekrar yargılanarak gerçekten suçu varsa yargılanacak. Biz yaptığımız toplantılarda gördük ki, artık adil bir yargılanmadan ve Anayasal güvence altındaki adil yargılanma hakkından söz edemeyeceğimiz bir süreç işledi” diye konuştu.

AKP’LİLERİN HEDEFİ OLDU

Karaca’nın sözleri sosyal medyada gündem oldu. AKP’li hesaplar Karaca’yı hedef gösterirken KHK’lı Platformlar Birliği Karaca’ta sahip çıktı. Gülizar Biçer Karaca’nın KHK’lılarla ilgili sözlerine Adana, Ankara, Mersin, Trabzon, İstanbul ve Kocaeli başta olmak üzere tüm KHK’lı platformlarından destek geldi.

KHK’lı Platformlar Birliği’nden yapılan açıklamada, “Gülizar Biçer KHK ile ihraç edilen yüzbinlerce kamu emekçisinin dertlerini dinledi. KHK’lılari yok sayma politikasına dur dedi. İşte tam da bu yüzden KHK’lıların sivil ölüme mahkum kalmasını isteyenler tarafından hedef gösteriliyor” ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan ve itibarı sömürülen kurum

CHP’nin ezber bozan KHK çıkışı AKP’lilerin ayarını bozdu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder