29 Eylül 2019 Pazar

Kredi çekemeyen iş dünyası bankalardan dertli

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, finansmana erişimde sıkıntı yaşadıklarının altını çizerek, bu konuda bankaların kendilerine yardımcı olmadığından yakındı.

BOLD – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, finansmana erişimde sıkıntı yaşandığını ifade ederek, bankaların bu dönemde yükü paylaşmaya yanaşmadıklarından yakındı.

BANKALAR FEDAKARLIK YAPMIYOR

İzmir Ticaret Odası (İZTO) eylül ayı meclis toplantısında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, iş dünyası olarak finansmana erişimde sıkıntı yaşadıklarının altını çizerek, “Biz bu dönemde ‘herkes birbirini anlasın, bu yükü paylaşsın, fedakarlık yapsın’ diyoruz. Bankalar bu fedakarlığı şöyle taksim ediyor; fedayı bize bırakıyor, kârı kendileri alıyor” dedi.

620 BİN UYUŞMAZLIK BAŞVURUSU YAPILDI

İş dünyası olarak her zaman şikayet ettikleri konuların başında yargının yavaş işlemesinin geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, şu ana kadar işçi işveren uyuşmazlıklarına yaklaşık 620 bin başvuru yapıldığına dikkat çekti. Bunların yüzde 62’sinin anlaşmayla sonuçlandığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, “İki tarafın da rızasıyla hallediliyor iş. Adalete erişim artık hızlandı. Böylece hem mağduriyetler azalıyor, hem de adalet duygusu güçleniyor” diye konuştu.

Enes Kanter’i Türk bakanlara şikayet etti: Cuma namazına geliyor, cemaat kuyrukta ben çıldırıyorum

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder