27 Ağustos 2019 Salı

AKP’de eski defter savaşı kızışıyor: Dolmabahçe Mutabakatı’nda oturma yerlerini Erdoğan belirledi

AKP’nin, Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı dönemine Suriye’ye silah gönderme kararı aldığının basına sızdırmasının ardından, Davutoğlu ekibinden “Dolmabahçe Mutabakatı’nda oturma yerlerini Erdoğan belirledi” çıkışı geldi.

BOLD- Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” sözleriyle başlayan tartışma, Erdoğan’ın Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na mesaj olarak yorumlanan “Hafıza kayıtlarımızın içerisinde olanları da vakti geldiğinde paylaşacağız. Bu hafıza kaydının içerisinde çok şeyler var” çıkışıyla yeni bir boyut kazandı.

HERKESİN ELİNDE BİRŞEYLER VAR

Cumhuriye’te konuşan Ahmet Davutoğlu’na yakın bir isim Erdoğan’ın hafızadaki kayıtlar çıkışına tepki gösterdi ve “Açıklanacaksa herkesin elinde birşeyler var” dedi. Aynı isim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe Mutabakatı’nda oturma yerlerini A4 kağıda çizdiğini iddia etti. Erdoğan, “Ben oradaki toplantıyı doğru bulmuyorum” diyerek sonradan toplantıya tepki göstermişti.

OTURMA DÜZENİ HAKKINDA BİLE BİLGİSİ VARDI

HDP’nin tutuklu lideri Selahattin Demirtaş da konuyla ilgili olarak, “Dolmabahçe’de açıklama şekli bile hangi koltuklarda kimin oturacağı bilgisi Cumhurbaşkanı’na verildi” demişti.

ERDOĞAN HAVUÇ SOPA TAKTİĞİ UYGULUYOR

Davutoğlu’na yakın isim, Erdoğan’ın “hafızadaki kayıtlar” çıkışını “Havuçla kandıramadığını sopayla korkutmak istiyor” diye yorumladı. Yerelde Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile birlikte hareket edebilecek isimlerin geçişini engellemek için, belediyelerin şirketlerinde yönetim kurulu üyelikleri verildiğini ileri sürdü.

DOLMABAHÇE MUTABAKATINDA NE OLMUŞTU

Çözüm süreci sırasında, 7 Haziran seçimlerinden yaklaşık 3 ay önce, 28 Şubat 2015 tarihinde, AKP ve HDP’lilerin katılımıyla 10 maddelik ‘Dolmabahçe Mutabakatı’ açıklandı. Toplantıya o dönem AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP’den Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve İdris Baluken katılırken, kamuoyuna da toplantının yapıldığı salondan bir fotoğraf verildi.

MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK PROJESİ

Mutabakatın açıklanmasını izleyen saatlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Tabii silahların bırakılması çağrısı bizler için çok çok önemli bir beklenti idi. Bu demokratik açılım süreci ile başlayan bir çağrıdır. Milli birlik ve kardeşlik projesi ile başlayan, şimdi de çözüm süreci ile devam eden ve bunu artık noktalayalım diye hasretle beklediğimiz bir çağrıdır” açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN ÇARK ETTİ, “DOĞRU BULMUYORUM” DEDİ

Erdoğan, daha sonrasında ise “Ben oradaki toplantıyı doğru bulmuyorum. Çünkü bu toplantıda hükümetin başbakan yardımcısıyla şu anda parlamento içinde olan bir grubun yan yana fotoğraf vermesini doğru bulmuyorum” görüşünü dile getirdi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da konuyla ilgili olarak “Dolmabahçe’de açıklama şekli bile, hangi koltuklarda kimin oturacağı bilgisi Cumhurbaşkanı’na verildi. Şimdi çıkmış alay eder gibi ‘Şunu kabul etmem, bunu kabul etmem. Efendim bunu doğru bulmuyorum’ demesi bizden önce kendi arkadaşlarına sırt çevirmesidir” demişti.

AKP’de eski defter savaşı başladı: Davutoğlu döneminde Suriye’ye silah gönderme kararı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder