31 Ağustos 2019 Cumartesi

Şener’den Erdoğan’a cevap: “Ayrılanları eleştireceğine kendisini hesaba çeksin”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bizden ayrılıp CHP’de sığıntı olanlar” sözüne Abdüllatif Şener’den cevap geldi. Şener, “Partiden ayrılanları eleştirmek yerine kendisini hesaba çekmesi lazım” dedi.

BOLD – Konuya ilişkin bir açıklama yapan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Ülkeyi bu duruma nasıl getirdiğinin hesabını herkesin kendisine sorma hakkı vardır” ifadelerini kullandı.

PARTİNİN KURUCU KADROSU YANINDA DEĞİL

AKP’nin kurucu kadrolarının şu anda Erdoğan’ın etrafında olmadığını belirten Şener, şunları vurguladı: “Partinin kuruluş kodlarını tamamen terk eden, parti programında ne yazıyorsa hepsinin tersini politika haline getiren bir insanın niye vaktiyle şu ayrılmış, şimdi bunlar ayrılıyor, niye etrafında kurucu kadrodan kimse kalmadı diye bir kendisini hesaba çekmesi lazım.”

ÜLKEYİ NASIL BU HALE GETİRDİĞİNİN HESABINI VERMELİ

Şener, kendisi bıraktıktan sonra Erdoğan’ın son 10 sene de ekonomiyi krize soktuğunu anlatarak, “Memleket kan ağlıyor. Bütün gelir grupları perişan. Dünyanın en yüksek enflasyonu var. Dünyanın en büyük işsizliklerinden biri var. Bütün bunların sorumlusu 18 yıllık bir iktidar döneminden sonra Sayın Erdoğan’dır ve ülkeyi bu duruma nasıl getirdiğinin hesabını vermelidir” dedi.

BOP’UN EŞBAŞKANLIĞI İLE İSLAM ÜLKELERİNİ KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİ

Şener şunları dile getirdi: “Bakın emperyalizmle işbirliği yaptı, Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanlığını üstlendi ve 2015 sonuna kadar ABD ile birlikte İslam ülkelerini kan gölüne çevirdiler. Libya paramparça oldu, Suriye paramparça oldu. Ne Moğol istilalarında ne Haçlı seferlerinde İslam dünyası böylesine acıları çekmedi.”

YANLIŞLARINI GÖSTERMEMEK İÇİN BASKI KURUYOR

Erdoğan’ın yapıcı eleştirileri dikkate alması gerektiğini vurgulayan Şener, “Kendi yönetiminde ki yanlışlarını, usulsüzlüklerini, hatalarını göstermemek için baskıcı bir düzen kurmuştur. Bu baskıcı düzenle yanlışları anlaşılmasın istemiştir. Yanlışlarını düzelteceği yerde baskıları artırmaktadır. Yargıyı bir kırbaç olarak kullanmaktadır. Ülkede erkler ayrılığını ortadan kaldırmış Türkiye’nin demokratik niteliğini tasfiye etmiştir. Tüm bunlar Türkiye’nin tarihindeki en zor dönemlerden en yanlış dönemlerden birini yaşadığını göstermektedir” dedi.

Erdoğan’dan Davutoğlu’na: Söyleyeceğini söyle!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder