27 Ağustos 2019 Salı

Mansur Yavaş’tan ‘halk’ devrimi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, halk ekmek büfelerini kaldırılma kararı aldı. İsteyen bakkallara halk market bayiliği verilecek. Gıda yardımları ise paket yerine kart şeklinde yapılacak.

BOLD – Yavaş, belediyenin, Ankara’nın merkezinde yer alan 4 bin 600 bakkalın içini ve dışını yenileyerek bayilik verileceğini, bu bakkalların zincir şekilde ‘halk market’ olacağını söyledi.

KIRSALDA SÖZLEŞMELİ ÜRETİM MODELİ

Yavaş, kırsal alanlarda sözleşmeli üretim modelinin başlayacağını, üretilen ürünlerin de zincir marketlere dönüştürülecek mahalle bakkalları aracılığıyla halka sunulacağını dile getirdi. Yavaş, çiftçileri tarımsal ve hayvansal alanda üretim yapmaları için teşvik edeceklerini söyledi.

KÖYLÜYE ÜRETİM TEŞVİKİ VERİLECEK

Yavaş, şöyle konuştu: “Ayaş tarafından süt satın alacağız, orada satılacak. Aynı zamanda köylerde hayvancılığı teşvik ederek burada yemini vererek, ucuz üretim yapmalarını sağlayarak insanlara ucuz et yedireceğiz. Ürünleri halk market satacak. Bunun yanında da en az 50 ile 100 kalem arasındaki malın halk marketler de satılmak suretiyle bakkalların bir zincir mağazası olmalarını sağlayacağız.”

BAKKALA MARKET İLE REKABET FIRSATI

Yavaş, “Bakkallardan belirli bir miktarda depozito almak suretiyle vereceğimiz mal karşılığı bakkalları zincir mağazalarla rekabet eder hale getireceğiz. Dolayısıyla bugün bakkallık mesleği de büyük marketlerin altında eziliyor. Onlar da ezilmemiş olacak bu arada köylerdeki tarımsal kalkınmaya da faydamız olacak” dedi.

YARDIM PAKETİ YERİNE KART VERİLECEK

Bu arada Ankara Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaç sahiplerine gıda paketi dağıtma uygulamasına da son verilecek. Yavaş, paketlerin yerini istenilen marketten alışveriş yapılabilecek yardım kartlarının alacağını belirtti ve uygulamanın yıl başından sonra hayata geçeceğini aktardı. Yavaş, uygulama ile ihtiyaç sahiplerine verecekleri yardım kartlarına bakiye yüklemesi yaparak evlerine istedikleri marketten alışveriş yapma imkanı sağlayacaklarını vurguladı.

DAĞITIMA ÖDENEN 11 MİLYON LİRA DA YOKSULA

Gıda dağıtımı için 11 milyon lira para ödendiğine dikkat çeken Yavaş, bu tutarın da ihtiyaç sahiplerine eşit bir şekilde dağıtılacağını vurguladı. Yavaş, ilgili devlet kurumlarıyla iş birliği yapmak suretiyle ailelerin ihtiyaçlarını tespit edip, o ihtiyaçlarına göre kartlarına para yüklemek suretiyle yardımda bulunacaklarını söyledi.

KIZILAY-HAVALİMANI METROSU İÇİN KREDİ ARAYIŞI

Yavaş ayrıca Esenboğa Havalimanı ile 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı arasında yapmayı vaat ettiği metro projesi için en uygun kredi teklifini Dünya Bankasının verdiğini, Japon firmalarla görüşmelerin halen sürdüğünü aktardı. Yavaş, şunları söyledi: “Metro projemiz, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’ndan başlayıp, Siteler üzerinden Pursaklar, fuar alanı, havalimanı ve Çubuk istikametinde olacak. İnşallah bunu gerçekleştirmeye çalışacağız.

Süleyman Soylu, kayyım atadığı belediyenin parasıyla hediye alırken böyle görüntülenmiş!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder