26 Ağustos 2019 Pazartesi

İstediği zammı alamayan memurlar iş bıraktı

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyesi memurlar, toplu sözleşmenin Hakem Kurulu’na bırakılmasını protesto ederek, bugün yarım gün iş bıraktı, yarın ise tam gün iş bırakma eylemi yapacak.

BOLD – Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu; toplu sözleşmenin Hakem Kuruluna bırakılmasını protesto etmek için iş bıraktı kararı aldı. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyeleri bugün yarım gün, yarın ise tam gün iş bırakacak.

KURULDAN OLUMLU KARAR ÇIKMAYACAK

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Mücahit Dede, sözde toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanarak Hakem Kurulu’na havale edildiğini hatırlatarak, “Yandaş konfederasyon üzerine düşen tiyatroyu fazlasıyla oynayarak sorumluluğu Hakem Heyetine bırakıp meydanlardan kaçmıştır. Bu kuruldan çıkacak kararların kamu emekçilerinin mesleki, ekonomik ve sosyal haklarına olumlu yönde katkı sağlamayacağından tüm iş yerlerinde bugün yarım gün, yarın tam gün iş bırakma kararı uyguluyoruz” dedi.

KURULU CUMHURBAŞKANI BELİRLİYOR

Hakem Heyeti’ni oluşturan 11 kişiden 4’ünün sendikalardan, 7’sinin ise Cumhurbaşkanı tarafından belirlendiğini hatırlatan Dedi, “Bu haliyle pazarlık masası satış masasına dönüşmüştür. Yandaş konfederasyon her zaman olduğu gibi yine kamu emekçilerini yüz üstü bırakmıştır. Sözde Toplu Sözleşme masasının adaletli olmadığı bildiğimiz gibi Hakem Heyetini de adil bulmuyoruz. Sözde Toplu Sözleşme masasında yapıldığı gibi Hakem Heyeti Kurulu da enflasyonu, vergi dilimlerini, açlığı-yoksulluğu, 3600 ek gösterge talebini, grev hakkını, zam talebini, kamu emekçilerinin ekonomik, mesleki, örgütsel ve sosyal haklarını, temel gıda ürünlerini ve temel giderleri yok sayacaktır” dedi.

KURULDAN AKP’NİN İSTEDİĞİ GİBİ KARAR ÇIKACAK

Kuruldan adil kararlar almasını beklemenin akıl tutulmasına yakalanmak olacağını ifade eden Dede, kurulda AKP’nin istediği şekilde bir karar çıkacağının altını çizdi. Dede, “Yaşam şartlarının ağırlaştığı, işsizlik ve pahalılık koşullarının mutfakları kavurduğu ülkemizde, doğal gaza, elektriğe, benzine, gıda maddelerine, ulaşıma fahiş oranlarda zam yapılırken, Türk Lirası Dolar ve Euro karşısında erirken, yurttaşların alım gücü günden güne azalırken AKP hükümeti, kamu emekçilerine reva gördüğü bu zam oranlarıyla kursağımızdan geçecek lokmaları saydıklarını göstermektedir” dedi. Dede, kuruldan istedikleri gibi bir karar çıkmaması halinde eylemlerinin devam edeceğini kaydetti.

 

Süleyman Soylu Belediye bütçesinden kendisine alınan hediyeyi seçerken fotoğraflandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder