7 Haziran 2021 Pazartesi

100 bin liralık otelde konaklayan hakim Esat Toklu: Dünya malı rüyadaki defineye benzer

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in itiraflarında gündeme gelen Ankara Bölge İdare İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun geceliği 100 bin liralık lüks otelde bedava tatili konuşuluyor. 4000 hakim ve savcıyı jet hızıyla ihraç eden HSK, Peker’in hakimlerle ilgili iddialarını seyrediyor. Toklu ise sosyal medya hesabından “Dünya bir rüya gibidir. Dünyada elde edilen mal ve makam rüyada elde edilen defineye benzer…” mesajı paylaşıyor.

BOLD ANALİZ

Sedat Peker, yayımladığı 9. videoda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sezgin Baran Korkmaz’a “Senin hakkında tahkikat yapıldı, yurt dışına çık” dediğini öne sürdü. Pdjdu. Korkmaz’ın Bodrum’daki geceliği 100 bin liralık lüks Paramount otelinde konaklayan gazeteci, emniyet mensubu, hakim ve savcıların isimlerini de açıkladı.

Peker, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Koruma Dairesi Başkanı Ekrem Güler, HaberTürk TV sunucusu Veyis Ateş, Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’nın otelde tatil yaptığını söyledi. İstinaf Başkanı Toklu’nun lüks BMW X5 aracıyla göreve gelip gittiğini söyleyen Peker, “Tayyip abinin iyi adamı bu adam” tespitini paylaştı. Sosyal medyanın büyük bölümü Habertürk sunucusu Veyis Ateş’e odaklandı. Ancak hakim, savcı ve emniyet mensuplarının aranan işadamının lüks otelinde konaklaması büyük skandaldı.

ANKARA EMNİYET MÜDÜRÜ DE LÜKS OTELİN MÜDAVİMİ ÇIKTI

Peker’in lüks otelde konakladığını öne sürdüğü isimlerden biri de Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’dı. Ankara’da 14 kız öğrenciyi günlerdir gözaltında tutan Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın da geceliği lüks otelde konakladığını anlatan Sedat Peker, videoda şunları söylüyor: “Anlatacağım her şey çok önemli. Sonlarda Süleyman’la ilgili şeyleri tekrar başa alıp yeniden dinleyin. Sezgin Baran Korkmaz, Süleyman, Veyis Ateş, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı, Soylu’nun Organizeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı yaptığı Resul Hort, Ankara Emniyet Müdürü Sermet(Servet Yılmaz) ve bir kişi daha var onu da söyleyeceğim. Bu çok önemli. Söylediklerimden biri çıkmazsa bileğimi keseceğim. Siz baskı yaptığınız an, Yüce Divan direkt.
…Bodrum’da Sezgin Baran Korkmaz’ın oteli var. Sahibi kim? Sezgin Baran Korkmaz, bu arkadaş Türkiye’de de aranıyor ABD’de de. Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde kimler var? Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toplu Ankara, İçişleri Bakanlığı’nın koyduğu yasakları kaldıran makam. Bu adam o kadar rahat ki sıfır kilometre BMW X5’le görevine gidiyor. Devlet bunlara Opel veya Passat veriyor. Kim ne der diye düşünmeden kaç milyonluk arabayla işe gidip geliyor. Sınırları aşmışlar. Güç zehirlenmesi böyle bir şey. Her yer onlarda yapılanmayı biliyor, Tayyip abinin iyi adamı bu adam. Sakın onlarla anlaşayım diye düşünme inan patlatırım rezil olursun.“

HANGİ HAKİM SAVCI HEPSİ BENDE

Peker, videosunda Paramount otelde konaklayan çok sayıda hakim ve savcının bulunduğunu belirterek, şunları söylemişti: “Müşteri portföyünün tamamı bende hangi hakim, savcı hepsi bende. Siz aranan adamın otelinde, bu adamın arandığını dünya biliyor. Sizin ne işiniz var orada? Hani faturalarınız nerede? Süit odalarda kalıyordunuz. 100 bin lira tutuyor sizin tatiliniz. Sizin maaşınız kaç lira? Hani fatura? Aranan adamın otelinde bölge idare mahkemesi başkanı, il emniyet müdürü anlatacağım bu değil tabii. Bu da suç tabii de bunu saymıyoruz.”

HAKİM-SAVCI İHRAÇ EDEN HSK SEYREDİYOR

Peker’in iddialarına Hakimler ve Savcılar Kurulunun herhangi bir soruşturma başlatmayıp sessiz kalması dikkat çekiyor. Gülen Hareketi soruşturmalarında HTS kaydı var diye hakim ve savcıları mesleklerinden ihraç eden HSK, aranan Sezgin Baran Korkmaz’ın geceliği 100 bin liralık süit otelinde konaklayan Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu ile diğer yargı mensupları hakkında kılını dahi kıpırdatmıyor.

DÜNYA BİR RÜYA GİBİDİR

Öte yandan lüks otelde konaklayan İstinaf Başkanı Esat Toklu, 100 bin liralık otelde tatil yapmasıyla ilgili açıklama yapmazken, sosyal medya hesabından paylaştığı eski bir mesajı dikkat çekti. Toklu, paylaştığı mesajında “Dünya bir rüya gibidir. Dünyada elde edilen mal ve makam rüyada edilen defineye benzer” dedi.

HELİKOPTERLE BALAYI YAPAN SAVCI YARGITAY ÜYESİ OLDU

Ankara Başsavcısıyken helikopterle balayına giden Sheraton Otel’de düğün yapan ve karısıyla Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret eden Yüksel Kocaman terfi ederek Yargıtay üyeliğine seçilmişti. Muhtemelen, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu da önümüzdeki süreçte Danıştay’a seçilerek ödüllendirilir.

İzleyiciden Habertürk’e Veyis Ateş tepkisi: Alo Fatih neyi bekliyorsunuz?

100 bin liralık otelde konaklayan hakim Esat Toklu: Dünya malı rüyadaki defineye benzer yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder