6 Haziran 2021 Pazar

Kaçırılan Orhan İnandı’nın eşine gelen bilgi ne?

Kırgızistan’da kaçırılan Sapat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İnandı hakkında bir yazı kaleme alan güvenlik uzmanı Artur Medetbekov, “Eşine büyükelçilikte tutulduğuna dair bir bilgi gelmiş” dedi.

BOLD – Kırgızistan’da kaçırılan Sapat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İnandı’nın bulunması için başlatılan eylemler 6’ıncı gününe girdi. Orhan İnandı’nın eşi Reyhan İnandı ve avukatları Taalaygul Toktakunova Kırgızistan saatiyle bugün 14.00’te Bişkek’teki Türk Büyükelçiliğinin önünde bir basın açıklama yaptı. İnandı’nın MİT tarafından kaçırılarak Bişkek’teki elçilik binasında tutulduğu sanılıyor.

ER YA DA GEÇ ÇÖZÜLECEK

Bugün Kırgız medyasında bu konuya ilişkin önemli bir yazı yayınlandı. Kaçırılan İnandı hakkında Kırgız medyasında bir yazı kaleme alan güvenlik uzmanı Artur Medetbekov 90’lı yılların başında beri İnandı’yı tanıdığını belirterek “Entelektüel ve aydın kişiliğinin yanı sıra çok iyi bir insandır. Geçen yıl konuştuğumuzda Türkiye’ye gidemediğini söylemişti. Kaçırılması çok garip ve anlamsız” dedi.

Kaçırılma olayının er ya da aydınlığa kavuşacağını belirten Medetbekov, “O zaman çok ciddi bir problem yaşanır. Eşine büyükelçilikte tutulduğuna dair bir bilgi gelmiş. Cumhurbaşkanının talimatı ile olayı araştırmak için kurulan komisyon, her ne olursa olsun bu işi araştırıp sonlandırmalı. Cumhurbaşkanı bu işi kendi kontrolüne aldıktan sonra kolluk kuvvetleri bu işi çözer” diye konuştu.

Bişkek’teki Türk Büyükelçiliği’nin önünde basın açıklaması yapıldı

Kaçırılan Orhan İnandı’nın eşine gelen bilgi ne? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder