7 Haziran 2021 Pazartesi

Erdoğan’dan sonra Soylu da TBMM’nin itibarını sıfırladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker’den 10 bin dolar alan milletvekili açıklaması sonrası isim isteyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un talebini yerine getirmedi. Her platformda parlamenter sistemin artık tarih olduğunu dile getiren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından bakanı Soylu da TBMM’yi takmamış oldu.   

BOLD – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ortaya attığı “Sedat Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi” iddiası gündemdeki yerini koruyor. Organize suç örgütü lideri Peker, son videosunda seçim sürecinde AKP’ye çanta çanta para taşıdığını itiraf etti.

10 bin dolar iddiasını canlı yayında anlatan Soylu ise Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’un belge talebini yanıtsız bıraktı.

İDDİAYI ORTAYA SOYLU ATTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun önce TRT, daha sonra da Habertürk televizyonlarında katıldığı programda organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle aranan Sedat Peker’den her ay bir siyasetçinin 10 bin dolar aldığını öne sürdü. Soylu isim vermezken, sosyal medyada 10 bin dolar alan ismin AKP’li eski vekil Metin Külünk olduğu iddiası önplana çıktı. Peker ise son yaptığı videoda o ismin Külünk olmadığını belirtti.

SOYLU 11 GÜNDÜR ŞENTOP’A CEVAP VERMİYOR

Cumhuriyet’in haberine göre TBMM Başkanı Şentop, 10 bin dolar alan siyasetçi iddiasıyla ilgili olarak Soylu’ya 27 Mayıs’ta yazı gönderdi. Yazıda hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı’na gönderilmesi istendi. Soylu, Şentop’un bu siyasetçiyi açıklaması çağrısını yanıtsız bıraktı. Soylu siyasetçinin ismini savcıya açıklayacağını söyledi, ancak bu konuda hiçbir savcı harekete geçmedi.

PARA ALAN VEKİL SAYISI ARTTI

Organize suç örgütü kurmak suçlamasıyla aranan ve yurt dışında bulunan Sedat Peker, 10 bin dolar iddialarıyla ilgili “Bana 10 bini doları nasıl yakıştırdınız. Benim 10 bin dolar yolladığım bir milletvekili yok ama daha çok yolladıklarım var. Ben aç, açıkta kalırım yine herkesten fazla veririm. Hani diyorlar ya bunu açıkla diye. Ben kimseye 10 bin dolar vermedim ama daha büyük paralar yolladım. Çanta çanta” diye konuştu.

 

Orhan İnandı Kırgızistan Milli Meclis toplantısının ana gündeminde

Erdoğan’dan sonra Soylu da TBMM’nin itibarını sıfırladı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder